(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

2011 m. gegužės 6-7 d. Kaune, Vytauto Didžiojo universitete vyksta Lietuvos psichologų kongresas. Kongresą organizuoja Lietuvos psichologų sąjunga ir Vytauto Didžiojo universitetas. Kongreso programa gerai atspindi šiuolaikinę psichologijos situaciją Lietuvoje. Kongreso metu bus galimybė susipažinti su įdomiais įvairiausių psichologijos sričių – sveikatos, klinikinės, organizacijų, mokyklų, raidos, teisės – projektais ir tyrimų rezultatais. Renginio metu bus pristatyti tiek fundamentiniai psichologiniai tyrimai, tiek praktiški ir kasdieniam psichologo darbui aktualūs tyrimai.

Kongreso programoje apie 90 pranešimų, seminarų, diskusijų. Dalyvauja psichologai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Nyderlandų, Vokietijos, Rusijos. Kongrese dalyvauja žymiausi Lietuvos psichologai: prof. Danutė Gailienė ir prof. Albinas Bagdonas iš Vilniaus universiteto, prof. Antanas Goštautas iš Vytauto Didžiojo universiteto, prof. Rita Žukauskienė iš Mykolo Romerio universiteto.

Lietuvos psichologų prezidentas dr. Evaldas Kazlauskas džiaugiasi, kad į psichologų Kongresą atvyksta ir pranešimą apie psichologiją Europoje skaitys Europos psichologų asociacijų federacijos (EFPA) prezidentas prof. Robert A. Roe. EFPA vienijanti virš 300 000 psichologų Europoje šiais metais švenčia savo trisdešimties metų jubiliejų ir yra didžiausia psichologų organizacija Europoje, atstovaujanti psichologus ir psichologiją Europoje.

Kongreso programoje numatytos diskusijos apie psichologų licencijavimo sistemos perspektyvas Lietuvoje, psichologinio įvertinimo problemas. Kongreso programą praturtins seminarai įvairiomis temomis: patyčių prevencija, bendravimas su žiniasklaida, psichologo vaidmuo teisinėje sistemoje. Programoje taip pat numatyti seminarai apie pozityvų požiūrį organizacijoje bei individualiosios psichologijos taikymą organizacijoje komandos formavimo procese. Kongrese didelis dėmesys bus skiriamas sveikatos psichologijai. Vyks seminarai ir diskusijos apie krizių ir traumų psichologiją, psichologinio įvertinimo problemas klinikinėje psichologijoje, vyks pranešimų sesijos apie intervencijų veiksmingumo tyrimus ir psichologinių sunkumų įveiką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: