(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuo vasario 1 d. „Mikrovisata NET” klientai pirmieji šalyje jau gali naudotis 200 Mb/s (megabitų per sekundę) spartos internetu.

Bendrovės atstovų teigimu, prieš kelerius metus įrengtas didžiausias Kauno apskrityje ir vienas moderniausių Lietuvoje optinis šviesolaidinis tinklas leidžia operatyviai reaguoti į klientų poreikius.

„Mūsų galimybės iš tiesų beveik neribotos. Investicijos į optinį šviesolaidžio tinklą pasiteisino. Prieš trejus metus kauniečiams pirmiesiems pasiūlėme 100 Mb/s spartos internetą, šiemet siūlome du kartus spartesni ryšį ir tai toli gražu ne riba. Esant poreikiui galėtume teikti ir 1Gb/s spartos internetinio ryšio paslaugas. Mano žiniomis, vasarį Kaunas turės sparčiausią interneto ryšį visoje Lietuvoje ir vieną sparčiausių pasaulyje. Džiaugiamės galėdami prie to prisidėti”, – sakė „Mikrovisatos TV” generalinis direktorius Raimondas Gaidys.

Kiti parametrai taip pat išlaiko bendrą kokybės lygį. Ne piko metu dar pernai įmonės klientai galėjo naudotis 10 kartų didesne užsienio interneto sparta. Kovą planuojama dar labiau padidinti tarptautinio ryšio spartą. Remiantis atliktais tyrimais, šis rodiklis vienas svarbiausių klientui renkantis interneto paslaugos tiekėją.

Remiantis pernai atliktu tyrimu, Lietuva yra viena sparčiausiai Europoje diegiančių naujos kartos šviesolaidines technologijas, o Kaunas – vienas iš trijų pasaulio miestų, galinčių didžiuotis greičiausiu ir kokybiškiausiu internetiniu ryšiu. Laikinoji sostinė, anot Oksfordo universiteto tyrėjų, pagal ryšio kokybę nusileidžia tik Japonijos miestams Jokohomai ir Nagojai.

Per ketverius metus UAB „Mikrovisatos TV” į naujos kartos prieigos šviesolaidinį tinką investavo beveik 23 mln. litų. Šiuo metu tai vienas moderniausių tinklų Lietuvoje, leidžiantis nuolat didinti interneto spartą su palyginti nedidelėmis investicijomis. Neribotomis šviesolaidinio tinklo galimybėmis gali naudotis 95 proc. Kauno miesto daugiabučių gyventojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: