© Kauno bienalės TEKSTILĖS archyvo nuotr.

Šią savaitę buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike įsikūrusioje Kauno „Fluxus ministerijoje“ (Jonavos g. 3) lankytojų laukia keltų folkloro ir bliuzo muzika, tarptautinio medijų meno ir muzikos festivalio „Centras“ veiklos, juodojo metalo grupių koncertas, nemokamos šokių pamokos, triukšmingos Vytauto Didžiojo universiteto bendrabučių kovos „Barakiada“, tarpdisciplininės kūrybos renginys, parodos bei ekspozicijos.

Kiekvieną antradienį „Fluxus ministerijos“ trečiame aukšte lankytojai kviečiami apsilankyti tarpdisciplininės kūrybos renginyje „FLAM“. Antradieniais, nuo 18.00 val., pastate pristatomos „džem“ sesijos jungia muziką ir tekstus – prozą, poeziją, pasakas, dainas. Organizatoriai kviečia prisijungti kiekvieną – muzikantus ir rašytojus, poetus, skaitovus, klausytojus.

Balandžio 11 d., „Fluxus ministerijoje“ griaudės Vytauto Didžiojo universiteto bendrabučių kovos „Barakiada“. Gerą nuotaiką garantuos grupės „Radio masažas“ ir „MOVO“. Radio masažas – lietuviško roko grupė įsikūrusi Kauno kolegijos palėpėje, kurianti alternatyvų lietuvišką roką. Grupė MOVO – Muzikos ir teatro akademijos koridoriuose susibūrusi trijulė, šiuolaikiškai derinanti blues, rock ir reggae stilius. Barakiados kovos prasideda 19.00 val.

Kaip ir kiekvieną ketvirtadienį, taip ir šią savaitę, „Fluxus ministerijos“ ketvirtame aukšte, 18.00 val., visų susidomėjusių laukia nemokamos gatvės šokių pamokos su kolektyvu „In*Beat”. „In*Beat“ komanda kiekvieną norintį išmokti šokti kviečia likti neabejingiems bboying, locking, popping, house ir hip hop šokių stiliams.

Penktadienį, balandžio 12 d., muzikos mylėtojai kviečiami apsilankyti nemokamame vilniečių grupės „The Society Band“ koncerte. Prieš metus susikūrusi grupė „The Society Band“ – tai tvirto hard roko atlikėjai, nebijantys eksperimentuoti ir su kitomis roko šakomis. Koncerto pradžia 20.00 val.

Šeštadienį, balandžio 13 d., 18.00 val., „Fluxus ministerijoje“ įvyks juodojo metalo grupės „Luctus“ albumo „Stotis“ pristatymas.

„Kadangi trokštame groti ne eiliniame bare, o tokioje aplinkoje, kuri mus pačius įkvėptų, nusprendėme albumo pristatymą surengti Kauno Fluxus Ministerijoje. Ne tik vizualine, bet ir garso kokybės prasme padarysime, kad šis koncertas būtų išskirtinis”, – teigė grupės „Luctus“ atlikėjai.

Koncerto metu taip pat pasirodys kauniečiai „Nahash“, „Crypts Of Despair“, „Amžius“ bei atmosferinio metalo atlikėjai iš Estijos „Thou Shell Of Death“. Bilieto kaina 25 Lt.

Šeštadienį „Fluxus ministerijos“ erdvių taip pat neaplenks Kauno miesto centre esančiose kultūrinėse erdvėse vyksiantis VIII tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“, vienijantis profesionalius ir pradedančiuosius tarpdisciplininio audiovizualinio meno kūrėjus. Šeštadienį, nuo 20.00 val., „Fluxus ministerijos“ erdvėse įvyks gyvi festivalio dalyvių audiovizualiniai pasirodymai.

Sekmadienį, balandžio 14 d., 18.00 val. „Fluxus ministerijoje“ jau antrą kartą savo pasirodymą surengs žinomas gitaros virtuozas iš Škotijos Simon Kempston. Daugelyje Europos šalių koncertavęs atlikėjas savo koncerto Kaune svečius stebins nuostabia keltų, folkloro, bliuzo muzika. Simbolinė bilieto kaina – 5 Lt.

Visą balandžio mėnesį „Fluxus ministerijos“ erdvėse eksponuojama fotografijų paroda „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“. Ši ekspozicija – Lietuvoje mažai žinomo JAV nepriklausomo kino atstovo Adolfo Meko (1925-2011) gyvenimo ir kūrybos retrospektyva. Joje pristatoma gana plati Adolfo Meko kūrybos ir veiklos skalė. Ekspozicijoje atsispindi kūrėjo gyvenimas ir kūryba – šeimos nuotraukos, profesinio gyvenimo akimirkos, kolegų ir studentų atsiminimai, kadrai iš kino filmų.

„Fluxus ministerijos“ antrame aukšte taip pat veikia Aurelijos Vainiūnaitės tapybos darbų paroda „Gyvenimo mokykla“, kurios nuotaiką praturtina pastate eksponuojamas Rolano Stankūno graffiti kūrinys. Menų inkubatoriaus erdvėse lankytojai kviečiami susipažinti su skulptoriaus, keramiko, tapytojo, Lietuvos dailininkų sąjungos nario Marijaus Petrausko skulptūra „Labirintas“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: