(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Pavasarį baigė galioti Savivaldybės sutartis su VšĮ „Kauno aplinkos kokybės tyrimai“, kuriai buvo pavesta atlikti miesto paplūdimių vandens kokybės tyrimus. Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija pritarė sutarties pratęsimui iki metų pabaigos. Vėliau bus sprendžiamas klausimas dėl minėtos įstaigos ateities ir naujo konkurso vandens kokybės tyrimams atlikti.

„Vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymo penktuoju straipsniu, leidžiama vandens kokybės tyrimus pavesti atlikti savivaldybės įmonei. Laikinai tyrimus atlikti buvo pavesta įmonės „Kauno vandenys“ laboratorijai, tačiau visų reikalingų turimų įmonė atlikti negali“,– paaiškino Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

2010 metais dėl sumažėjusio lėšų kiekio Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo programai vykdomi tik automatizuoti oro kokybės ir paviršinių vandenų bei maudyklių tyrimai, jų rezultatai teikiami ir Europos Komisijai.

Paskutinį kartą vandens mėginiai buvo paimti birželio 14 dieną iš dviejų Kauno marių ir Lampėdžių paplūdimių. Atlikti tyrimai parodė, kad mėginiai neviršijo Lietuvos higienos normos HN 92:2007 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimų.

Vandens mikrobiologiniai ir cheminiai tyrimai atliekami kas dvi savaites maudymosi sezono metu. Tiriami maudyklų hidrocheminiai, mikrobiologiniai ir fiziniai vandens rodikliai.

Meras Andrius Kupčinskas pabrėžė, kad praktika be konkurso pavesti savivaldybių įmonėms atlikti tam tikrus darbus yra ydinga. „Nors įstatymas leidžia, tačiau tokia praktika gali būti ydinga, nes kai kurios įmonės gali imti piktnaudžiauti šia galimybe“, – sakė meras.

Miesto vadovas su Kolegijos narių pritarimu pareikalavo Savivaldybės administracijos artimiausiu metu pateikti išsamią informaciją dėl VšĮ „Kauno aplinkos kokybės tyrimai“ ir Visuomenės sveikatos biuro sujungimo galimybių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: