Netrukus Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ persikels į naujas patalpas, adresu Gedimino g. 33. Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą 5 metams organizacijai perduoti patalpas pagal panaudos sutartį.

Savivaldybės perduodamos patalpos yra tvarkingos, atitinka pagal panaudos sutartį suteiktino turto statusą, todėl sąjunga puikiai galės organizuoti savo veiklą.

Perduoti patalpas jaunimo organizacijai pasiūlė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, nes praėjusiais metais sąjunga buvo iškraustyta iš patalpų Šv. Gertrūdos g. 4.

„Džiaugiuosi, kad Kauno jaunimo nevyriausybines organizacijas vienijanti sąjunga pagaliau turės savo kampą ir turės kur pasistatyti savo apskritą stalą. Taip pat tikiuosi, jog jie galės efektyviau organizuoti savo veiklą, telkti jaunimą ir imtis įvairių iniciatyvų, projektų įgyvendinimo, kurie bus naudingi visam miestui ir jo piliečiams“, – sakė miesto vadovas A. Kupčinskas.

Sąjunga „Apskritasis stalas“ savo veiklą vykdo nuo 1996 metų. Šiuo metu sąjunga vienija 36 jaunimo organizacijas.

Pagrindiniai sąjungos veiklos tikslai ir uždaviniai yra: skatinti pozityvias jaunimo iniciatyvas, jaunimo savitarpio supratimą ir bendradarbiavimą, visuomenei ir valstybei naudingą jaunimo veiklą, inicijuoti bei skatinti aktyvų jaunimo dalyvavimą visuomeniniame pilietiniame gyvenime, atstovauti jaunimo interesams valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose, santykiuose su fiziniais ir juridiniais asmenimis.

Vilija Žukaitytė

ofiso nuoma

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: