(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 18 d. Groningeno mieste (Nyderlandai) yra įsteigiamas Lietuvos Respublikos Garbės konsulatas. Garbės konsule paskirta Lina van Kesteren-Sotničenkaitė. Groningeno miestas priklauso Naujosios Hanzos miestų sąjungai, todėl konsulė siūlo Kaunui ir Groningenui užmegzti bendradarbiavimo santykius.

Tikimasi, kad vizitas sustiprins Kauno miesto savivaldybės ryšius su Hanzos miestais Nyderlanduose, reklamuos 2011 metais Kaune vyksiančią šventę, padidins olandų domėjimąsi Kaunu.

Garbės konsulato atidarymo iškilmėse ketinama susitikti su Groningeno savivaldybės atstovais. Susitikime bus pristatyta šventė „Hanza Kaunas 2011″, Groningen miesto atstovai bus pakviesti prisidėti prie šventinės programos rengimo.

Šventė „Hanza Kaunas 2011″ bus pristatoma vasario 19 d. Groningene organizuojamame Nyderlandų ir Lietuvos verslo forume, kuriame dalyvaus ne tik abiejų šalių verslo atstovai, bet taip pat Lietuvos ūkio ministras Dainius Kreivys, Lietuvos Respublikos ir Nyderlandų Karalystės ambasadoriai, kiti vietinės valdžios atstovai.

Renginyje taip pat dalyvaus Kauno miesto savivaldybės tarybos narė, darbo grupės tarptautinei Haznos šventei Kaune 2011 m. organizuoti narė Edita Gudišauskienė bei po vieną Kultūros skyriaus ir Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus atstovą.

1980 m. Nyderlanduose buvo įsteigta Naujoji Hanzos miestų sąjunga ir pirmosios tarptautinės Hanzos šventės vyko būtent Nyderlandų miestuose. Šiuo metu šios sąjungos Prezidiumui (kurį sudaro penki miestai) priklauso du Nyderlandų miestai.

Garbės konsulė Lina van Kesteren-Sotničenkaitė yra surengusi kelis Nyderlandų verslininkų vizitus, susitikimus su Kauno verslininkais, taip pat organizavusi kartu su Nyderlandų Karalystės ambasada Šiaurės Nyderlandų provincijų atstovų pažintines ir dalykines keliones į Lietuvą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: