(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Paskutinę savo darbo dieną buvusi Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė pasirašė įsakymą, kuriuo nutraukta žemės sklypo, esančio Raudondvario pl. 105, dar 1996 metais nuomos sutartis su UAB „Kauno autobusai“. Bendrovė informavo Kauno miesto merą, kad žemės sutarties nuomos nutraukimas sukeltų neprognozuojamų pasekmių

„Kauno autobusai“ liepos 21 d. gavo iš Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Kauno miesto žemėtvarkos skyriaus raštą, kuriuo informuojama apie birželio 30 d. Kauno apskrities viršininkės Onos Balžekienės pasirašytą įsakymą „Dėl valstybinės žemės sklypo nuomos sutarties nutraukimo (Kauno m.)“. Birželio 30 diena buvo paskutinė O. Balžekienės darbo diena prieš apskričių viršininkų administracijų likvidavimą.

Nuomos sutartis buvo pasirašyta 99 metų laikotarpiui. Sutartis su „Kauno autobusais“ nutraukiama dėl to, kaip nurodoma O. Balžekienės rašte, kad UAB „Domus firma“ prašymu būtų rengiamas šios teritorijos detalusis planas.

„Kauno autobusams“ buvo išnuomota 9,5 ha dydžio teritorija asfaltuota, joje pastatyti autobusų bendrovės veiklai reikalingi statiniai.

„Žemės sutarties nuomos nutraukimas sukeltų neprognozuojamų pasekmių. Bendrovė negalėtų užtikrinti visuomenei būtinų (keleivių vežimo Kauno mieste Savivaldybės nustatytais reguliariais maršrutais) funkcijų bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui įsipareigojimų vykdymą.

Paskolos sutartyje numatyta, kad „atsiradus Sutarties pažeidimo atvejui ar potencialiam sutarties pažeidimo atvejui, Paskolos gavėjas įsipareigoja nedelsiant pranešti Bankui…“, reikia informuoti banką apie žemės nuomos (žemės nuomos teisė įkeista, užtikrinant prievolių pagal 2004-07-08 Paskolos sutartį tarp UAB ,,Kauno autobusai“ ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko vykdymą) sutarties nutraukimą.

„Kauno autobusai“ pranešė, kad O. Balžekienės pasirašytą įsakymą skųs Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo ar Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka.

Kauno miestas meras Andrius Kupčinskas nurodė Savivaldybės administracijai taip pat imtis skubių priemonių, kad būtų išsaugota „Kauno autobusų“ teritorija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: