© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Policijos pareigūnai kauniečius skatina pačius rūpintis saugumu savo kaimynystėje – apie pusmetį mieste veikia bendruomenės pareigūnai, bendradarbiaujantys ir rengiantys reidus kartu su bendruomenių gyventojais, rašo “Kauno diena”.

“Darbas ieškant priežasčių – daug prasmingesnis, negu darbas šalinant padarinius”, – savo sprendimą pereiti iš Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos į Viešosios policijos bendruomenės pareigūnus aiškina septynerius metus policininko uniformą vilkintis Paulius Klikūnas.

Bendruomenės pareigūnų funkcija – ne bausti, o ieškoti pasitikėjimu grįsto kontakto su visuomene, burti kauniečius į saugios kaimynystės grupes. Kauno policijoje dirba šeši tokie pareigūnai.

P.Klikūnas vykdo projektą “Saugus Aleksotas”. Kaip teigia pareigūnas, perprasti šį Kauno mikrorajoną iš pradžių nebuvo lengva.

“Jau per pirmąjį susitikimą su Aleksoto bendruomenės atstovais konstatavau, kad tai, kas vyksta šiame mikrorajone, žino visi – tik ne policija”, – prisiminė P.Klikūnas.

Gyventojai skundėsi vagystėmis, narkotikų prekyba kaimynystėje, nesaugiai jautėsi dėl besibūriuojančių ar nelegalias automobilių lenktynes rengiančių jaunuolių. Dalis šių problemų, pradėjus rengti reguliarius reidus kartu su vietos gyventojais ir policijos rėmėjais.

Dėka budinčių ir patruliuojančių gyventojų, saugesnis tapo ir Kauno rajone esantis Ežerėlis – pasak čia veikiančios savisaugos grupės vadovo Artūro Kuzmicko, kadaise miestelyje buvo baisu išeiti į gatvę dėl nemažo nusikalstamumo, dabar vaikai prie mokyklos drąsiai palieka neprirakintus dviračius.

Kauno rajone yra daugiau nei 80 saugios kaimynystės grupių. Daugiausia – Garliavoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: