(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nuo šiandien AB „Kauno energija” interneto svetainėje pradėjo veikti įvadinių šilumos apskaitos prietaisų (skaitiklių) rodmenų pasitikrinimo sistema, rodanti skaitiklių rodmenis „Nuo … iki”. Ši sistema sukurta ir pradėta diegti atsižvelgiant į vartotojų pageidavimus matyti ne tik pastato suvartotos šilumos kiekį, bet ir užfiksuotas skaitiklių rodmenų ribas. AB „Kauno energija” tokią sistemą diegia viena pirmųjų Lietuvoje.

Iki šiol vartotojams sąskaitose buvo pateikiamas tik pastate suvartotos ir konkrečiam vartotojui priskirtos šilumos kiekis, nenurodant užfiksuotų šilumos apskaitos prietaisų (skaitiklių) rodmenų. Nuo š. m. vasario 10 dienos AB „Kauno energija” interneto svetainėje vartotojai gali patys matyti duomenis apie šilumos suvartojimą per mėnesį (skaitiklių duomenys „nuo … iki” bei bendrą pastate suvartotą šilumos kiekį).

AB „Kauno energija” Pardavimo ir vartotojų aptarnavimo departamento direktorius R. Perevičius sakė, kad šiuo metu sistemoje rodomi maždaug 3000 Kauno pastatų įvadinių šilumos skaitiklių rodmenys. Tikslas – artimiausiu metu pateikti ir visų Kauno, ir Kauno rajono daugiabučių, bei kitų pastatų skaitiklių rodmenis.

Vartotojui, norinčiam pasitikrinti rodmenis, tereikia paspausti nuorodą „Namo informacija” ir įvesti savo pastato adresą. Paspaudus mygtuką „Rodyti”, sistema automatiškai pateiks pastato įvadinio šilumos apskaitos prietaiso rodmenis už paskutinįjį laikotarpį.

Tam, kad galima būtų teikti visą šią informaciją sąskaitose, būtinas pasiruošimo – pereinamasis laikotarpis, kuris užtrunka ne vieną mėnesį. Tam reikia iš dalies pertvarkyti dabar veikiančią bilingo sistemą, įdiegti naujas funkcijas ir pan. Todėl kol kas, stengiantis atsižvelgti į gyventojų pageidavimus, įdiegta rodmenų pasitikrinimo sistema internete. Maždaug per 3 – 4 mėnesius minimus duomenis planuojama pradėti teikti ir sąskaitose. Šiuo veiksmu AB „Kauno energija” dar kartą stengiasi pademonstruoti šilumos suvartojimo apskaitos sistemos skaidrumą – sakė R. Perevičius.

AB „Kauno energija”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: