(c) krs.lt archyvo nuotr.

Veiklos dešimtmetį skaičiuojanti Kauno krašto neįgaliųjų sąjunga, įgyvendindama socialinės reabilitacijos ir integracijos projektus, savo paslaugas per metus suteikia 600 Kauno rajono neįgaliųjų. Kauno rajono savivaldybė biudžeto lėšomis remia sąjungos įgyvendinamus projektus, konsultacijas, skiria patalpas veiklai organizuoti. Pasidalyti mintimis apie gražų bendradarbiavimą, ateities perspektyvas, išsakyti kylančių problemų susitiko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, mero pavaduotojas Petras Mikelionis, Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Jolanta Beresevičienė ir Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Angelė Ščiukauskienė.

Ilgą laiką Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos veikla koncentravosi patalpose, esančiose Ežero g. 3, Kaune, kur taip pat įsikūręs Kauno rajono socialinių paslaugų centras. Šiais metais Savivaldybei pradėjus įgyvendinti socialinių paslaugų plėtros projektą, neįgaliųjų sąjungai buvo pasiūlytos patalpos Lapių seniūnijoje. Kadangi įėjimas į šias patalpas nebuvo pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms, Kauno rajono savivaldybės rūpesčiu įrengtas pandusas. Tuščias patalpas dar reikėtų šiek tiek paremontuoti: pakeisti 2 senus langus ir 1 duris, padažyti sienas ir lubas, patvarkyti grindis.

„Kol patalpa tuščia, kol dar nėra įrangos ir neįgaliesiems skirtų priemonių, būtų galima ją atnaujinti, kad čia ateinantys ar dirbantys žmonės nešaltų, jaustųsi jaukiai“, – teigė Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė J. Beresnevičienė.

Kauno rajono savivaldybės meras V. Makūnas ir mero pavaduotojas P. Mikelionis pritarė tokiam prašymui. „Nors savivaldybės skiriamos lėšos organizacijos veiklai palyginti nėra didelės, tačiau savo darbais mes bandom pasakyti, kad mums rūpi žmonės, turintys negalią, mums svarbu, kad vyktų veikla, kuri padėtų jiems spręsti savo problemas, integruotis į visuomenę ir jaustis visaverčiais jos nariais“, – teigė meras V. Makūnas ir pažadėjo padėti organizacijai įsikurti.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: