(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Vasario 11 d., 15.00 ir 18.00 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai“ (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g.1) Alytaus miesto teatro dviejų veiksmų spektaklis “Heroinas”, režisierė Dalia Kimantaitė.

“Heroinas” sukurtas pagal šiuolaikinio britų rašytojo M. Burgess to paties pavadinimo romaną. Kontraversiškai vertinamas “Heroinas” yra labai atviras ir provokuojantis. Spektaklio ašis – dviejų paauglių, Džemos ir Taro, draugystės ir meilės istorija. Pabėgę iš namų, jie patenka pas visuomenės atstumtuosius. Čia, apleistuose namuose, skvotuose, jaunuoliai atranda iki šiol nepažintą pasaulį. Paaugliai žaidžia pavojingus žaidimus: narkotikai, vagystės, prostitucija… Nepaisant aštrių temų, režisierė Dalia Kimantaitė nesiekia gąsdinti ar šokiruoti, aktualios problemos spektaklyje atskleidžiamos per plastiką, jausmą, tarsi “perleidžiamos” per dvasinį pasaulį.

Premjera 2005 04 07
Trukmė – 2 val.
Režisierė Dalia Kimantaitė
Dailininkė Laura Luišaitytė
Kompozitorius Vainius Sodeika
Scenos judesys Algis Mažeika
Video montažas Valdas Misevičius
Pagrindinius vaidmenis atlieka:
Erika Jasinskaitė, Marius Sadauskas, Tomas Kunčinas, Aušra Štukytė
Bilieto kaina 12 Lt
Bilietai platinami 1 val. prieš spektaklius

Vasario 16 d., 15.00 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai“ (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g.1) tautinio meno koncertas „Ateinanti karta Lietuvai“, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai.
Dalyvauja: Kauno kultūros centro “Tautos namai” tautinių šokių kolektyvai „Suktinis“ (mėgėjų meno kolektyvo vadovė Laimutė Rekašienė), „Ainiai“ (mėgėjų meno kolektyvo vadovas Zigmas Sliesoriūnas), „Šėltinis“ (mėgėjų meno kolektyvo vadovė Virginija Skiparienė) ir Kauno technikos kolegijos tautinių šokių kolektyvas „Pušynėlis“ (meno vadovas Kęstutis Pušinaitis).

Koncertas nemokamas

Vasario 21 d., 14.00 ir 18.00 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai“ (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g.1) Klaipėdos muzikos studijos “Grock” roko opera “Eglė Žalčių Karalienė“

Ši idėja užgimė ir pradėjo vystytis maždaug prieš 2 metus. Grupė gražaus kūrybingo Klaipėdos jaunimo sumanė imtis iššūkio – sukurti pirmąją uostamiestyje roko operą. Į visa ką buvo žiūrima labai jaunatviškai, be jokių lūkesčių, išskaičiavimų – galvojant, kad trumpalaikis vienkartinis, bet smagus užsiėmimas. Tačiau padarytas darbas ir kuklus roko operos paskelbimas apie koncertą, sukvietė šimtus Klaipėdos melomanų į Klaipėdos dailės parodų rūmus. Atlikėjams ir kūrėjams tai buvo didžiulis ir malonus netikėtumas, o klausytojams didžiulė gerų, netikėtų emocijų audra. Netikėtai ir neplanuotai sėkmingas startas apjungė daugiau kūrybinių pajėgų ir metų bėgyje su dideliu pasisekimu opera buvo atlikta dar 5 kartus, 3 iš jų muzikiniame teatre ir 1 “Jūros šventės” metu. Praėjusių metų pabaigoje du anšlaginiai koncertai Kretingoje. Turime didelį norą šį puikų kūrinį ir gražų pavyzdį jaunimui atvežti į Kauną.

Idėjos autorės – Kristina Muravjova ir Gintarė Paulikaitė
Režisierė – Lina Linkevičiūtė
Choreografija – Indrė Puišytė
Chormeisterė – Raimonda Vaičiūtė
Projekto globėjas – Linas Švirinas

Bilieto kaina: 14.00 val. – 10,00 Lt (renginys skirtas moksleiviams bei studentams)

18.00 val. – 15,00 Lt

Bilietai platinami Kauno valstybinio dramos teatro kasose ir 1 val. prieš renginį Kauno kultūros centre „Tautos namai“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: