© ArtStudija archyvo nuotr.

Du tūkstančiai dalyvių startavusių pirmajame, kasmetiniame, tarptautiniame bėgime „Kauno maratonas 2013“ džiaugėsi geru oru ir idealia trasa. Bene nuo starto pradžios prasidėjęs vasariškai šiltas lietus, laiks nuo laiko gaivino dalyvius viso renginio metu.

„Tai idealus oras bėgimui – ne per karšta, saulė nekaitina, lietus gaivina. Pats su malonumu prabėgčiau“, – pirmasis dalyvius prie finišo pasitinkantis ir sveikinantis sakė Algirdas Pukis, renginio „Kauno maratonas 2013“ organizatorius.

A.Pukio teigimu, dalyvių skaičius viršijo visus lūkesčius ir tikėtina, kad ateinančiais metais jų bus dar daugiau. „Tikiuosi, kad kada nors Kauno maratone bus pasiektas ir Lietuvos rekordas“. Nacionalinis rekordas pagerintas nebuvo, tačiau aistrų ir kovos po legendinio disko metiko Virgilijaus Aleknos paskelbto starto netrūko.

Įnirtingiausia kova vyko komandinėje „Gera dovana“ estafetėje. Čia triumfavo „LTU rinktinė“ (2:25:24), antroje vietoje Vieningo Kauno komanda „Centras“, o siekiant išsiaiškinti trečiosios vietos nugalėtojus prireikė peržiūrėti video įrašą. Fotofinišo peržiūrą bronzos medalius atidavė komandai RIFAS iš Kauno (3:06:32), kurie komandą „AB Kauno grūdai“ (3:07:05) aplenkė vos viena sekunde.

Gausiausią, 10 km, distanciją pasirinkusius bėgikus visa kelią vedė VšĮ „Kauno maratono klubas“ bėgikas Remigijus Kančys, kuris ir tapo šio distancijos nugalėtoju bei pirmuoju finišavusiu „Kauno maratone 2013“. Laimėtojo laikas – 33:53. Pirmoji tarp moterų finišavo Monika Vilčinskaitė, kuri distanciją įveikė per 41:15 Jos sesė dvynė tęsė bėgimą ir kovą dėl pusės maratono distancijos nugalėtojos vardo.

„Puikus oras, ideali trasa, žmonės palaiko, tad labai smagu bėgti, – kvapą gaudydama sakė Monika. – Sunkiausi buvo paskutiniai du kilometrai. Šiek tiek nusivyliau savo rezultatais, tikėjausi, kad geriau prabėgsiu. Bet svarbiausia, kad žmonės bėgioja, o tokie masiniai renginiai tik populiarina šią sporto šaką“

Populiariausią tarp bėgikų distanciją įveikusius dalyvius džiaugsmingai sveikino jų giminaičiai ir artimieji, žiūrovai. Daugelis bėgikų po starto buvo itin geros nuotaikos ir džiaugėsi pirmaisiais startais bei jau planavo kitus: „Oras geras, emocijos dar geresnės. Viskas tiesiog puiku“, – sakė Vilma. „Prasibėgom savo malonumui. Labai gerai – fotografuokite mus!“, – džiūgavo Lolita. „Bėgiojame jau dvidešimt metų, tačiau maratone dar neteko dalyvauti. Šiandien pirmas kartas – gerai, kad renginys vyksta Kaune“, – viena per kitą kalbėjo Rita ir Neringa.

Praėjus daugiau nei valandai po starto, finišavo pusės maratono bėgikai. Distancijos nugalėtojas Tadas Ignatavičius prabėgo per 1:15:30, moterų tarpe pirmoji buvo – Milda Vilčinskaitė (1:21:50). Jos sesė dvynė Monika tapo 10 km nugalėtoja.

Kauno BMK klubo lyderis Tomas Venckūnas, pirmavęs visą „Technogel Sleeping“ maratono distanciją triumfavo ir prie starto linijos – jam atiteko pirmoji „Kauno maratonas 2013” čempiono taurė ir nugalėtojo aukso medalis. Nugalėtojo laikas – 2:39:52,04. Antrasis finišavo Petras Pranckūnas (2:44:45), o tračiasis maratoną įveikė bėgikas iš Latvijos – Kegis Gunas (2:47:19).

Moterų „Technogel Sleeping“ maratono nugalėtoja ir pirmąja „Kauno maratonas 2013“ čempione tapo kaunietė Sada Bukšnienė (3:27:28(, antroji atbėgo – Rūta Gaižutytė (3:51:02), trečioji finišavo bėgikė iš Suomijos– Kirsi Ojanen (4:13:42).

„Džiaugiuosi, kad Kaune pirmą kartą įvyko maratonas. Ypatingai šiltas buvo žmonių palaikymas, tad bėgti buvo tikras malonumas. Pagyrimai ir trasai – gali bėgti ir tiesiog grožėtis miesto vaizdais“, – po finišo sakė S. Bukšnienė.

Daugiausiai komandos narių subūrė ir daugiausiai kilometrų įveikė „SDG“ komanda, kuriai atiteko Kauno miesto mero taurė. Po „SDG“ vėliava beveik šimtas sportininkų iš visų įmonės skyrių Lietuvoje, daugiau nei trečdalį komandos sudarė vaikų dienos namų ir vaikų dienos centro auklėtiniai.

Finišavus pagrindiniams dalyviams, Nemuno saloje prasiėjo linksmasis „Tichė“ šeimų bėgimas, kuriame kartu su gausiu būriu kauniečių startavo ir Lietuvos čempionė Rasa Drazdauskaitė. Smagiausioje distancijoje varžėsi vaikai, tėvai ir mamos, seneliai, spalvingoji tarpmergaiciu.lt ir vyriškoji futbolininkų F.B.K. „Kaunas“ komandos.

© ArtStudija archyvo nuotr.

Šventę Kaune vainikavo Lino Adomaičio koncertas.

Bendra statistika

Iš viso bėgo 1950 dalyvių. Daugiausiai bėgikų pasirinko 10 kilometrų distanciją (per 700), prestižinį „Technogel Sleeping“ maratoną bėgo daugiau nei šimtas dalyvių, komandinėje „Gera dovana“ estafetėje dalyvavo apie trisdešimt komandų, o „Tichė“ linksmąjį šeimų bėgimą pasirinko apie 450 dalyvių.

Bėgusiųjų „Kauno maratonas 2013“ tarpe dominavo vyrai, kurie sudarė apie 70 proc. visų dalyvių. Jauniausiam dalyviui, anot renginio organizatorių, vos keturi mėnesiai. Tai su mama linksmajame „Tichė“ šeimų bėgime dalyvavęs sportininkas. Vyriausias renginio dalyvis bėgo pusės maratono distanciją, tai Arvydas Tareila, gimęs 1937 m. Jauniausias sportinės distancijos dalyvis – Justas Tolpežninkas gimęs 2005 m. – jis sėkmingai įveikė 10 km distanciją.

Daugiausiai dalyvių buvo iš Kauno. Kauno maratone dalyvavo bėgikai iš šių šalių Meksikos, Jungtinių Amerikos valstijų, Šveicarijos, Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos, Švedijos, Škotijos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos.

Kiti nugalėtojai ir visų dalyvių rezultatai www.kaunasmarathon.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: