© efcom.lt archyvo nuotr.

Bėgimo entuziastai iš Meksikos, Jungtinių Amerikos valstijų, Šveicarijos, Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos, Švedijos, Škotijos ir kaimyninių valstybių kartu su gausiu būriu Lietuvos sportininkų birželio 9 dieną, sekmadienį, startuos pirmajame, tarptautiniame, kasmetiniame renginyje „Kauno maratonas 2013“. Startą beveik 2 tūkstančiams bėgikų duos legendinis disko metikas – Virgilijus Alekna.

„Nepaprastai džiugu, kad pavyko suorganizuoti sporto šventę miestui. Dalyvių tarpe visa paletė ne tik skirtingo amžiaus bėgikų iš viso pasaulio, bet ir miesto įmonių, visuomeninių judėjimų, politinių partijų, universitetų, įvairios socialinių tinklų bendruomenių komandos“, – džiaugėsi Algirdas Pukis, renginio „Kauno maratonas 2013“ organizatorius tuo pačiu dėkodamas gausiam būriui žmonių, kurie prisidėjo prie renginio organizavimo ir patikindamas, kad gausus šventinių renginių maratonas suteiks galimybę linksmai praleisti laiką tiek bėgantiems, tiek stebintiems renginį.

Kalbėdamas apie renginį, A. Pukis visus kauniečius ir miesto svečius pakvietė ir į nemokamą Lino Adomaičio šventinį koncertą, kuris kartu su apdovanojimais prasidės sekmadienį nuo 14 val. „Jeigu nedalyvausite maratone, tiesiog ateikite sekmadienį į Nemuno salą pasiklausyti geros muzikos“, – kvietė A. Pukis.

Dominuoja bėgikai iš Kauno

Likus kelioms dienoms iki starto oficialiai užsiregistravusių renginyje „Kauno maratonas 2013“ yra daugiau 1,5 tūkstančių – tikimasi, kad renginio metu registruosis dar ne vienas sportinikas ir bendras dalyvių skaičius viršys 2 tūkstančių ribą. Daugiausiai bėgikų pasirinko 10 kilometrų distanciją (per 700), prestižinį „Technogel Sleeping“ maratoną bėgs daugiau nei šimtas dalyvių, komandinėje „Gera dovana“ estafetėje dalyvauja apie trisdešimt komandų po 4 žmones, o „Tichė“ linksmąjį šeimų bėgimą pasirinko bene 300 dalyvių. Vyriausiam dalyviui – 70 metų.

Peržvelgus miestų statistiką, aišku, daugiausiai bėgikų registravosi iš Kauno. Jų yra kiek daugiau nei 700, tačiau Kauno maratone jėgas bandys ir nemažas būrys vilniečių (apie 150), o taip pat bėgikai bene iš visų Lietuvos miestų ir miestelių: Alytaus, Birštono, Biržų, Elektrėnų, Jiezno, Jonavos, Kačerginės, Kelmės, Klaipėdos, Kretingos, Kybartų, Nemenčinės, Nidos, Marijampolės, Molėtų, Trakų, Palangos, Panevėžio, Pasvalio, Raseinių, Rokiškio, Ruklos, Rumšiškių, Šiaulių, Šilutės, Žaslių, ir kt.

Bėgimas vienija kauniečius

„Kauno maratonas 2013” pritraukė ne tik gausų bėgimo entuziastų būrį į Kauną, bet ir paskatino daugelį kauniečių susivienyti – bendrai ruoštis iššūkiui ir startuoti įvairiuose distancijose rengiasi verslo įmonės, politikai ir įvairių visuomeninių organizacijų nariai.

„Sibire gali išgyventi tik komandoje. Dvi savaitės praleistos itin sudėtingomis sąlygomis nepaprastai suvienija bendram tikslui. Galimybė dalyvauti Kauno maratone – tai dar viena galimybė pasijausti darnia komanda“, – sakė „Misija Sibiras“ ekspedicijų dalyvis Arnoldas Fokas subūręs bėgikų komandą ir pridūrė, kad net sunkiomis tremties sąlygomis lietuviai būrėsi į komandas, sportavo. Todėl dalyvavimas Kauno maratone, ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviams tuo pačiu ir pagerbimas lageriuose sunkiomis sąlygomis kalėjusių, tačiau net gi ten sportavusių, jaunų žmonių atminimą.

Visuomeninės organizacijos Junior Chamber International (JCI), vienijančios įvairių sričių profesionalus, atstovė Marija Vorobjovaitė pabrėžė, kad atstovauti JCI Kaunas maratone jiems garbės reikalas.

„Maratone dalyvauja ne tik JCI Kaunas komanda, bet ir daugelis mūsų organizacijos narių. Visi labai entuziastingai priėmė šią idėją ir mes daugiau nei mėnesį treniruojamės kartu su visais kauniečiais viešose Kauno maratono bei JCI meditacinio bėgimo treniruotėse. Reikia pastebėti, kad toks laisvalaikio praleidimo būdas ne vienam mūsų padėjo ne tik atgauti fizinę formą, bet ir atsisakyti žalingų įpročių“, – sakį M. Vorobjovaitė tuo pačiu kviesdama visus kauniečius renginio metu apsilankyti Nemuno saloje įsikursiančioje „JCI Pieva“, kur po atviru dangumi bus galima išbandyti juoko jogą ir paklausyti atvirų paskaitų apie sveiką gyvenseną bei asmeninį tobulėjimą.

Komandas gausiai registravo ir politikai: net keturios komandos visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“, dvi „Kauno liberalų“, viena „Jaunosios Lietuvos“ su vicemeru Stanislovu Buškevičiumi. Tarp įmonių dalyvių gausa išsiskiria „Kauno grūdų“, „Statoil“, „tarpmergaiciu.lt“, „SDG“, „Park Inn by Radisson Kaunas“, „Thermowave“, „Lietuvos draudimo“ atstovai. Gausiai dalyvauja Lietuvos sporto universiteto studentai, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokykla, Lietuvos kariuomenės, Kauno miesto policijos atstovai. Tarp žiniasklaidos atstovų daugiausiai dalyvių iš „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės.

Kauno maratonas – daugiau nei bėgimas!

Organizatorių teigimu, „Kauno maratonas 2013“ skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. „Mūsų tikslas buvo surengti sporto šventę, suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje. Manau, kad mums pavyko ir tikiuosi gero oro savaitgalį“, – sakė A. Pukis.

Atsižvelgiant į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone 2013“ galima rinktis prestižine laikomą „Technogel Sleeping“ maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę „Gera dovana“ estafetę. Ypatingas dėmesys skiriamas komandiniam bėgimui – skaitlingiausia komanda bendrai įveikusi daugiausiai kilometrų bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

Bėgimo trasos startas ir finišas numatytas Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos. Trasa drieksis Nemuno krantine, senamiesčiu ir Santakos parku.

Šeimoms ir patiems mažiausiems, linksmiausiems bei azartiškiausiems skiriamas linksmasis „Tichė“ šeimų 1,2 km arba 3,6 km bėgimas Nemuno saloje. Čia taip pat vyks įvairūs renginiai, koncertai, mugės, bus vedamos paskaitos, treniruotės, skleidžiama informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai.

„Kauno maratonas 2013” startas numatytas birželio 9 dieną 9.30 val.

Dalyvių numerius bus galima atsiimti birželio 8 d. registracijos centre (Vero Cafe House – Kęstučio g. 70) nuo 12:00 iki 18:00 val. Birželio 9 d. numeriai bus išduodami palapinėje varžybų centre (prie Žalgirio arenos) nuo 7:00 iki 8:30. „Tichė“ šeimų bėgimo dalyviai numerius galės atsiimti iki 13 valandos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: