© Ramintos Česnaitės / KaunoZinios.lt nuotr.

Šį ketvirtadienį Kauno miesto taryba svarstys Visuomeninės paskirties objektų pritaikymo gyventojų bendrajai kultūrai puoselėti programą. Šių metų miesto biudžete šiai programai numatyta 610 tūkst. Lt.
Šįmet Visuomeninės paskirties objektų pritaikymo bendrajai kultūrai puoselėti programai buvo pateikta 13 paraiškų.

„Vertinant projektus pirmiausia buvo atsižvelgiama į realią naudą visiems miestiečiams, taip pat į prašomos sumos dydį bei darbus, kuriuos ketinama nuveikti už gautas lėšas. Komisija nusprendė dalinai finansuoti dešimt projektų”, – teigė Kauno miesto tarybos narys, Visuomeninės paskirties objektų pritaikymo gyventojų bendrajai kultūrai puoselėti atrankos komisijos pirmininkas Algimantas Kurlavičius.

„Dar praėjusią kadenciją įsteigta programa prisideda tiek prie visuomeninės, tiek prie bažnytinės paskirties objektų tvarkymo mieste. Šiemet nemaža dalis lėšų numatyta skirti bažnyčioms, kadangi jas gausiai lanko ne tik kauniečiai, bet ir užsienio turistai. Todėl stengiamės prisidėti prie šių kultūros paveldo objektų sutvarkymo, kurie ne tik puošia miestą, bet ir didina miesto turistinį patrauklumą”, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Parengtame tarybos sprendimo projekte, kuris bus svarstomas šį ketvirtadienį, siūloma finansavimą skirti Šv. Arkangelo Mykolo (įgulos), Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio, Kauno Šv. Pranciškaus (jėzuitų) bažnyčių, Rokų Šv. Antano Paduviečio parapijos koplyčios, Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos pastato tvarkymui, per gaisrą nukentėjusių Kauno sentikių senovinių ikonų restauravimui, atviram jaunimo centrui „Vartai”, Kauno regiono menų inkubatoriaus sukūrimui ir kitiems projektams.

„Kaunas yra turistų ypač lankomas miestas, o pirmiausiai turistams į akis krenta miesto bažnyčios, todėl ar tai būtų Kauno Šv. arkangelo Mykolo (įgulos) bažnyčia, ar Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, šie pastatai ir jų aplinka išsiskiria labiau nei kitų, ir prisideda prie Kauno miesto įvaizdžio formavimo. Todėl ir bažnyčių vidumi, ir išore reikia nuolat rūpintis”, – teigė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Praėjusiais metais didžioji Visuomeninės paskirties objektų pritaikymo gyventojų bendrajai kultūrai puoselėti programos paramos dalis buvo skirta Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios aplinkos tvarkymui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: