Kauno rajono delegacija viešėjo Neunkirchen-Seelscheid mieste
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Neunkirchen-Seelscheid miesto mero Helmut Meng ir Vokietijos ugniagesių savanorių organizacijos kvietimu Vokietijoje svečiavosi Kauno rajono savivaldybės delegacija.

Rugpjūčio 13 dieną Neunkirchen-Seelscheid mieste įvyko parodos „Mes – Europos piliečiai“ atidarymas, kurios metu buvo pristatyta stendinė medžiaga su Kauno rajono menininkų darbais, suvenyrais, Vokietijos ir Lietuvos delegacijų ilgametę draugystę iliustruojančių darbų medžiaga.

Į atidarymą atvyko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė, Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė, Muniškių senelių namų direktorė Irena Augūnienė, Kauno apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Garliavos komandos viršininkas Vaidas Velička. Kartu viešėjo ir susirinkusiems šventės dalyviams koncertavo folkloro ansamblis „Ratilėlis“.

Svetingo priėmimo metu vokiečiai, Kauno rajono ir Lenkijos miesto Czernichovo delegacijos aptarė tolesnio bendradarbiavimo galimybes su Partnerystės sąjunga Vokietijoje.

Kauno rajono ugniagesių savanorių draugijos iniciatorių užmegzti tarptautiniai ryšiai ir bendravimas su Vokietijos ugniagesiais savanoriais tęsiasi jau 16 metų. Per tą laiką savanorystės idėjų vedini vokiečiai jau 18 kartų viešėjo Kauno rajono krašte, ir ne tuščiomis rankomis: įvairios paramos sulaukė Garliavos bendruomenė, Kulautuvos vaikų ir suaugusiųjų tuberkuliozės ligoninės, Kauno rajono greitosios medicininės pagalbos stotis, Ežerėlio, Muniškių ir Čekiškės senelių namai, Socialinių paslaugų centras bei visos Kauno rajono ugniagesių komandos.

Per visus tuos metus mūsų krašto žmonėms Vokietijos ugniagesiai savanoriai padovanojo dešimtis tonų paramos — pradedant įvairiais prietaisais, įranga ir baigiant rūbais ar statybinėmis medžiagomis; Kauno rajono greitosios medicininės pagalbos stotis ir Kauno raudonojo kryžiaus ligoninė iš jų rankų gavo automobilius su medicinine bei reanimacine įranga, o mūsų rajono ugniagesiams padovanoti keturi automobiliai, įvairios gaisrinės technikos.

„Esame maža grupė, tačiau visi dega noru padėti ir prisijungti prie labdaringos veiklos“ – dar šį pavasarį susitikime su meru V. Makūnu Kauno rajono savivaldybėje kalbėjo šio prasmingo bendradarbiavimo iniciatorius, Garliavos garbės pilietis Herbert Siebert.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: