(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.
Dabartinis meras V.Malūnas plaketę įteikia pirmosios kadencijos tarybos pirmininkui P.Mikelioniui

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Kauno rajono savivaldybė surengė gražią šventę šiai datai paminėti. Skambant himnui prie Savivaldybės pastato iškilmingai pakelta Lietuvos valstybės vėliava. Tai atlikti patikėta I-osios kadencijos deputatų tarybos pirmininkui Petrui Mikelioniui ir Vidmantui Vitkauskui.

Po vėliavos pakėlimo ceremonijos prasidėjo iškilmingas Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo pirmosios ir dabartinės Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai, merai, rajonui vadovavę nuo 1990 metų, Kauno rajone išrinktas Seimo narys D.Jankauskas, Savivaldybės darbuotojai, seniūnai, visi, kam brangi ši šventė.

Tylos minute pagerbti jau Anapilin iškeliavę pirmosios kadencijos tarybos deputatai Vladas Bernatonis, Vytautas Jonas Bilskis, Antanas Kuliešius, Juozas Trunca ir Jonas Žaltauskas. Susirinkusius į šventę pasveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

,,Prieš dvidešimt metų iškovojome laisvę ir nuo to momento ją realizuojame: pripildome kūrybos ir kantraus darbo. Mūsų rajono meno, mokslo, sporto ir verslo žmonės dirba savo darbą, kiekvienas savaip suteikdamas laisvei pavidalą ir spalvą. O visi kartu – kuria gražesnę šiandieną ir rytdieną. Tiesa, turime gilias tradicijas ir turtingą istoriją. Mokame parodyti save ir mokytis iš kitų, esame vertinami svetur, deja, kartais nesugebame atskirti galimybių nuo siekiamybės, pamirštame, kad laisvė automatiškai nesukuria materialinių gėrybių, kad ji tesukuria prielaidas, kad reikia laiko. Šiandien noriu patikinti visus, kad vis dėlto einame pirmyn, darydami klaidas ir jas taisydami“, – sakė V.Makūnas.

Sveikinimo žodį tarė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, linkėjo gražios šventės mūsų krašto žmonėms. Šventinį pranešimą „Kelias į Nepriklausomą Lietuvą“ perskaitė Kulautuvos vidurinės mokyklos istorijos mokytojas Mykolas Fedaravičius. ,,Šiandien pasverdami 20 metų politinį bagažą dar priduriame, kad be keturių Prezidentų demokratinėje valstybėje dirbo ir dirba penki Seimai, penkiolika Vyriausybių ir tiek pat premjerų. Na, ir, žinoma, mes visi čia sėdintys. Juk mes esame gyva to modernaus istorinio laikmečio dalis“, – sakė pranešėjas.

Per dvidešimt Nepriklausomybės metų Kauno rajonui vadovavo penki žmonės. Dabartinis meras Valerijus Makūnas plaketes su mūsų krašto simbolika įteikė Tarybos pirmininkams Petrui Mikelioniui ir Vidmantui Vitkauskui, merams Valerijonui Senvaičiui, Donatui Jankauskui ir Leonardui Gineikai, o knygas ,, Kauno rajono gamta ir kultūros paveldas“ – visiems šventiniame posėdyje dalyvavusiems pirmosios kadencijos tarybos deputatams. Du iš jų – Antanas Nesteckis ir Vytautas Žmuidzinavičius – yra ir šios kadencijos Tarybos nariai, o Juozui Kerdokui Kovo 11-oji – dviguba šventė, nes jis švenčia ir gimtadienį.

Po iškilmingo Tarybos posėdžio koncertavo festivalio-konkurso „Dainuoju Lietuvai“, kuris jau 15-tą kartą vyko Garliavos kultūros centre, laureatai: Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ kapelija „Giliukas“, Garliavos meno mokyklos solistė Kornelija Ratmonovaitė, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos solistas Ąžuolas Kazakevičius, mergaičių duetas Austėja Kazakevičiūtė ir Iveta Misevičiutė, mišrus sekstetas, solistas, 2009 ir 2010 m. festivalio Grand Prix laimėtojas Algimantas Nadzeika, Babtų gimnazijos ir Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos merginų ansambliai , Garliavos J.Lukšos gimnazijos merginų vokalinis ansamblis ir Garliavos kultūros centro vaikų tautinių šokių kolektyvas „Tauškutis“. Nuotaikingo koncerto pabaigą vainikavo visų koncerto dalyvių atliekama „ Lietuva dainų šalis“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: