Kauno rajono savivaldybėje viešėjo Danijos socialiniai darbuotojai
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Lapkričio 5 dieną Kauno rajono savivaldybėje lankėsi Danijos socialinių darbuotojų delegacija, kurią atlydėjo labdaros ir paramos fondo „Baltic Child Support“ atstovai ir jo steigėjas Michael Z. Dalgaard.

Svečius sutiko ir galimus bendrus ateities projektus apsvarstė meras Valerijus Makūnas, vicemeras Antanas Makarevičius, administracijos direktoriaus pavaduotojai Raminta Popovienė ir Kęstutis Povilaitis.

Danijos socialinių darbuotojų asociacijos vadovas Jan Vium jau ne pirmą kartą lankosi Lietuvoje , o prieš porą metų svečiavosi ir Kauno rajono Pagynės vaikų namuose. Šį kartą danų vizitas buvo nukreiptas į Vilkijos vaikų namus „Nemuno krašto vaikai“. Pasakodami savo įspūdžius iš viešnagės vaikų globos namuose, svečiai stebėjosi kontrastu: kad tokiose ankštose patalpose telpa tokios didelės širdys ir tiek daug gerumo.

„Suaugę gali meluoti, o vaikai nemeluos – akivaizdžiai matėme, kokie rūpestingi yra šių vaikų namų darbuotojai ir kaip puikiai jie sutaria su globojamais vaikais“, – dalijosi įspūdžiais Jan Vium.

Pagrindinis šios Danijos socialinių darbuotojų viešnagės tikslas – užmegzti draugiškus profesinio bendradarbiavimo ryšius su kolegomis Lietuvoje, pasidalyti gerąja patirtimi ir žiniomis, prisidėti prie labdaringos fondo „Baltic Child Support“ veiklos, nukreiptos į Kauno rajoną. „Kartą manęs paklausė, kodėl visa tai darau, kodėl užsiimu labdara, – prisiminė Jan Vium. – Pagalvojęs atsakiau, kad man tai nėra šiaip labdara, tai – socialinė investicija.

Norėčiau, kad kai mano septyniolikmetė duktė suaugusi su savo vaikais atvyks pasisvečiuoti į Lietuvą, ji jaustųsi taip, kaip aš dabar jaučiuosi svečiuodamasis Norvegijoje ar Švedijoje. Noriu, kad mūsų šalių atskirtis mažėtų – štai ką vadinu socialine investicija“.

Michael Z. Dalgaard savo ruožtu papasakojo, kad po apsilankymo Vilkijos vaikų namuose jau rado rėmėjų, kurie sutiko šiai įstaigai padovanoti skalbimo mašiną ir indaplovę, o su vaikais ir vaikų namų personalu pabendravęs danų žurnalistas parašys straipsnį populiariame Danijos žurnale, kviečiantį aukoti Vilkijos globotiniams (ir ne tik jiems) reikalingus žaislus, baldus, techniką ir kitokius daiktus.

Meras V. Makūnas padėkojo svečiams už jų kilniaširdiškas iniciatyvas, dėmesį Kauno rajonui, pabrėžė labdaringų ir nevyriausybinių organizacijų veiklos svarbą mažinant socialinę atskirtį, gerinant pažeidžiamiausių visuomenės grupių gyvenimo sąlygas, integruojant juos į visuomenę.

Susitikimo metu buvo aptarta galimybė ateityje steigti bendrą darbo grupę, sudarytą iš Savivaldybės ir labdaros fondo atstovų, kuri padėtų koordinuoti veiklą – efektyviai panaudoti surenkamą labdarą ir nukreipti ją tiems, kuriems labiausiai reikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: