Kauno regione mažėjo nedarbas
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės mėnesį Kauno teritorinėje darbo biržoje nedarbo lygis lyginant su praėjusio mėnesio duomenis sumažėjo apie 1 proc. ir siekė 10,5 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Palyginus su kitomis šalies teritorijomis, Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje registruoto nedarbo rodikliai šį mėnesį ir toliau buvo vieni mažiausių. 2011 m. birželio 1 d. duomenimis Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota apie 45,01 tūkst. bedarbių.

Kauno mieste ir rajone 2011 m. gegužės mėnesį užregistruota 2930 bedarbių, tai yra 14,4 proc. mažiau nei praėjusį mėnesį. Didžioji dalis arba apie 90 proc. bedarbių užregistruota Kauno mieste.

Darbo biržos duomenų bazėje per mėnesį Kauno mieste ir rajone buvo skelbiamos 2099 laisvos darbo vietos. Daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė: produkto vadybininkai, apskaitininkai, administratoriai, transporto vadybininkai, inžinieriai, programuotojai, maisto produktų ir gėrimų technologai.

Kvalifikuotiems darbininkams buvo siūlomos pardavėjo-konsultanto, vairuotojo, virėjo, kepėjo, konditerio, siuvėjo, plataus profilio statybininko, apsaugos darbuotojo laisvos darbo vietos, neturintys kvalifikacijos asmenys galėjo įsidarbinti valytojais, sandėlio darbininkais, pakuotojais, krovikais.

Darbo biržos duomenimis, 2011 m. gegužės mėn. Kauno mieste ir rajone įdarbinti 3106 ieškantys darbo asmenys, o tai yra apie 12,3 proc. daugiau nei praėjusį mėnesį.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 183 asmenys. Iš jų daugiausia, 159 darbo biržos klientai, – į remiamojo įdarbinimo priemones. 659 asmenys pradėjo darbinę veiklą įsigiję verslo liudijimus.

Kauno teritorinės darbo biržos Jonavos skyrius 2011 m. gegužės mėn. registravo 370 bedarbių, nedarbo lygis šiame regione sumažėjo apie 1,2 proc. (12,2 proc.), šiame regione taip pat daugėjo įdarbintų asmenų (gegužės mėn. įdarbintas 351 darbo biržos klientas), įregistruotos 308 laisvos darbo vietos.

Jonavos skyrius gegužės mėn. 62 asmenis įtraukė į aktyvias darbo rinkos politikos priemones, o savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 134 darbo biržoje registruoti darbo ieškantieji. Daugiausiai darbo pasiūlymų šiame skyriuje sulaukė pardavėjai, vadybininkai ir darbininkai.

Kėdainių skyriuje nedarbo lygis palyginus su praėjusiu mėnesiu sumažėjo apie 1,7 proc. ir siekė 8,7 proc. (tai mažiausias nedarbo lygis Kauno apskrityje): gegužės mėn. šiame skyriuje registruoti 382 darbo neturintys asmenys. Šiame regione įregistruotos 354 laisvos darbo vietos, įdarbinti 488 asmenys.

Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 106 asmenys, o 102 – pradėjo darbinę veiklą pagal verslo liudijimą. Daugiausiai darbo pasiūlymų šiuo laikotarpiu minėtame regione sulaukė darbininkai, daržovių augintojai, medelyno daigyno darbuotojai, miško darbininkai.

Raseinių skyriuje 2011 m. gegužės mėn. įregistruotas 271 bedarbis, o nedarbo lygis, sumažėjęs apie 1,2 proc., siekė 11 proc. darbingo amžiaus gyventojų.

Raseinių rajone gegužės mėn. įregistruota 201 laisva darbo vieta, o per šį mėnesį įdarbinti 279 asmenys. Ataskaitiniu laikotarpiu Raseinių rajone į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 69 asmenys, o savarankiškai dirbti pagal verslo liudijimą pradėjo 24 darbo biržos klientai. Daugiausiai darbo pasiūlymų gauta nekvalifikuotiems darbininkams ir pardavėjai-kasininkai.

Kaišiadorių skyriuje situacija, palyginus su 2011 m. balandžio mėn., taip pat gerėjo (nedarbo lygis sumažėjo apie 0,9 proc. ir siekė 13,8 proc. darbingo amžiaus gyventojų), duomenų bazėje įregistruotos 93 laisvos darbo vietos. Šiuo laikotarpiu įdarbinti 205 asmenys. Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 132 asmenys. Kaip ir kituose skyriuose, daugiausiai asmenų pradėjo dalyvauti remiamojo įdarbinimo priemonėse. Paklausiausi darbo rinkoje šiame regione buvo nekvalifikuoti darbininkai ir apdailininkai.

Panašūs pokyčiai užfiksuoti Prienų skyriuje: šioje teritorijoje per mėnesį įregistruoti 197 bedarbiai (nedarbo lygis sumažėjo apie 0,9 proc. ir siekė 10,5 proc.), įregistruotos 178 laisvos darbo vietos. Prienų rajone 2011 m. gegužės mėn. įdarbinti 193 asmenys. Aktyviose darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 44 asmenys, o daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė pardavėjai ir darbininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: