Kauno Rotušėje pagerbti geriausi miesto pedagogai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Spalio 4 dieną Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis į Rotušę pakvietė mokytojus, praėjusiais mokslo metais pasiekusius gražių rezultatų mokymo ir ugdymo srityse. Čia vyko tradicinė šventė, skirta Tarptautinei mokytojo dienai.

Rotušėje miesto meras Rimantas Mikaitis pasveikino mokytojus, padėkojo už sunkų, bet prasmingą darbą. Jis pažymėjo, kad Kauno mokytojai kartu su savo mokiniais garsina miesto vardą, laimi prizines vietas įvairiuose konkursuose ir olimpiadose. Kiti mokytojai rašo vadovėlius, rengia mokymo priemones, savo patirtį perduoda jauniems kolegoms.

„Sveikinu čia susirinkusius pedagogus, geriausius iš geriausių. Pakvietėme jus tam, kad padėkotume už jūsų mokinių pasiekimus olimpiadose ir konkursuose, atstovaujant Kauno miestui. Žaviuosi jūsų meile savo darbui, nes be to nebūtų tokių gražių laimėjimų.

Šiemet įsteigėme naują apdovanojimą „Metų mokytojas”. Manau, kad jis bus tradicinis. Suprantu, kad šio vardo nusipelnė dauguma iš jūsų, tačiau visų iš karto apdovanoti negalime. Dėkoju jums už tai, kad ugdote jaunus žmones“, – kalbėjo meras R. Mikaitis.

Pirmą kartą Metų mokytojo vardai už puikius rezultatus praėjusiais mokslo metais buvo suteikti penkiems geriausiems Kauno miesto mokytojams.

2011 m. Metų mokytojomis tapo:

Dalia Klinavičienė – lopšelio – darželio „Aušrinė“, ikimokyklinio ugdymo pedagogė.

Birutė Maciulevičienė – VšĮ KTU gimnazijos, chemijos mokytoja.

Asta Miknienė – A. Smetonos gimnazijos, choro „Lyra“ vadovė, muzikos mokytoja.

Laima Pranukevičienė – KTU Vaižganto vidurinės mokyklos, informacinių technologijų mokytoja.

Jolanta Žvirblienė – S. Daukanto vidurinės mokyklos pradinių klasių mokytoja.

Metų mokytojoms meras įteikė diplomus ir Dailės akademijos dėstytojo docento Alfonso Vauros sukurtas, tautiniais raštais papuoštas, paauksuotas skulptūrėlės su įrašu „Metų mokytojas“.

Pasiūlymų, kurie mokytojai nusipelnė Metų mokytojo vardo Švietimo ir ugdymo skyriui buvo pasiūlyta penkiolika. Metų mokytojo vardo nusipelniusias mokytojas išrinko Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Navakausko sudaryta komisija sprendė, kurie mokytojai šiais metais atliko didžiausius ir prasmingiausius darbus.

Buvo atsižvelgta į išleistus vadovėlius, mokymo priemones, metodinės veiklos organizavimą miesto mokytojams, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje, miesto reprezentavimą šalyje ir užsienyje. Po ilgų diskusijų komisija atrinko 5 pedagogus, nusipelniusius Metų mokytojo vardo.

Šventės metu 37 mokytojams, kurie praėjusiais mokslo metais mokymo ir ugdymo srityse pasiekė geriausių rezultatų, meras Rimantas Mikaitis įteikė padėkas ir Genovaitės Mikėnaitės knygas „Petrašiūnai – prisiminimai ir pamąstymai“.

Į šventę Rotušėje atvykusius mokytojus pasveikino vyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. „Kiekvienam iš mūsų svarbiausias žmogus yra motina, o po to mokytojas. Sveikinu profesinės šventės proga. Dėkoju jums už tai, kad padedate jaunimui augti dorais žmonėmis. Malonu, kad mokiniai deklamuodami į tekstą įpina eilutes iš Šventojo rašto, vadinasi, Lietuva nežlugs“, – kalbėjo vyskupas metropolitas S. Tamkevičius.

Švietimo ir sporto komiteto pirmininkė Antanina Medviedevienė sakė: „Noriu palinkėti, kad jūs paimtumėte vaiką už rankos, vestumėte mokyklos takeliu ir išlydėtumėt kaip asmenybę, šviečiančią taip kaip jūs. Čia susirinko pačios ryškiausios švietimo žvaigždės. Linkiu, kad jums sektųsi ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime, kad kiekvienas jūsų žingsnis būtų laimingas“.

Miesto tarybos narė Jūratė Norvaišienė kalbėjo: „Žiuriu į salę ir manau, kad mano pedagoginis stažas pats didžiausias. Mokinys yra švarus lapas, kurį reikia prirašyti. Tėvai, auklėtojos, mokytojai veda žmogų iki brandos. Kuo daugiau tų gražių įrašų švarinime lape, tuo didesnis žmogus užauga.

Neduok Dieve, jeigu mokytojas vaikui pasakytų „tu niekam tikęs“, nes tai netiesa – kiekvienas žmogus viską gali pasiekti, tereikia jį ugdyti. Salėje matau šviesius veidus. Jūs atliekate šviesius darbus. Linkiu, kad kuo daugiau šviesių įrašų būtų jūsų darbe“.

Visi sveikinusieji pasakė daug šiltų ir nuoširdžių žodžių mokytojams, visi linkėjo kantrybės, ištvermės sunkiame, bet labai prasmingame darbe.

Rotušėje geriausiems miesto pedagogams koncertavo Kauno muzikos mokyklų mokiniai, o 18 valandą Kauno sporto halėje vyko tradicinis šventinis koncertas. Mokytojams koncertavo Kauno valstybinio teatro solistai, orkestras, choras, baleto trupė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: