Kauno rotušės aikštei - naujas rūbas
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto politikai nusprendė Kauno rotušės aikštę aprengti nauju rūbu – parengti naują aikštės viziją. Norima ne tik pastatyti naujus suoliukus, atnaujinti aikštės dangą, bet iš esmės sutvarkyti visą aikštės teritoriją.

Prieš du metus susibūrusi „Rotušės aikštės draugija“ paskutiniu metu garsiai prabilo apie būtinybę didinti aikštės patrauklumą ir kauniečiams, ir miesto svečiams, iškėlė saugumo ir tvarkos problemas.

„Rotušės aikštėje yra daug spręstinų problemų. Danga jau seniai atitarnavusi, reikėtų išlyginti duobes. Be to, aikštės dangos plytelės apaugusios samanom, kas sukuria vaizdą, kad ji nėra prižiūrima. Būtina pakeisti sulūžusius suoliukus“, – tik dalį darbų paminėjo „Rotušės aikštės draugijos“ narys Vidimantas Žekas.

Susitikimo metu visi aiškiai palaikė poziciją, kad Rotušės aikštei reikalinga nauja vizija – kas turėtų joje būti, koks grindinys, fontanai, kokie medžiai.

Tarybos narys Visvaldas Matijošaitis apgailestavo, kad nėra jokios vizijos, kaip turėtų atrodyti Rotušės aikštė.

„Projektuotojams aš galiu nurodyti techninius projekto reikalavimus, tačiau reikalinga pati vizija, kuri pasakys techninę projektavimo užduotį“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Rotušės aikštės draugija“ įsipareigojo dar iki spalio mėnesio paruošti Kauno rotušės aikštės išvystymo viziją, kuria pasirėmus bus galima ruošti techninį projektą bei pradėti aikštės tvarkymo darbus.

„Turėdami viziją ir projektą, kitų metų savivaldybės biudžete jau galėtume numatyti lėšas Rotušės aikštės tvarkymui“, – paminėjo Visvaldas Matijošaitis.

Pasitarimo metu taip pat buvo svarstoma galimybė, Rotušės aikštės grindinio sutvarkymui panaudoti akmenis, atkastus tvarkant A. Juozapavičiaus prospektą.

Dar 2010 metais bendrovės „Kauno energija“ atliekamų šiluminės trasos tinklų tiesimo darbų metu A. Juozapavičiaus prospekte buvo išimtas natūralaus akmens grindinys, kuris šiuo metu yra saugomas S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome.

Buvo nuspręsta, kad būtina šiuos akmenis panaudoti klojant Rotušės aikštės grindinį, taip išsaugant miesto paveldą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: