Kauno

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai gruodžio 15 dieną Vokietijoje žais lemiamas „Turkish Airlines“ Eurolygos pirmojo etapo rungtynes su Bambergo „Brose Baskets“ klubu.

B grupėje CSKA iškovojo visas 8 pergales, „Panathinaikos“ laimėjo 6 kartus, „Unicaja“ ir „Brose Baskets“ – po 3, „Žalgiris“ ir „Zagreb“ – po 2.

Jei ketvirtadienį žalgiriečiai pralaimės, o „Zagreb“ namie nusileis „Unicaja“ komandai, Kauno klubas praras visas viltis prasibrauti į „Top 16“ varžybas. Pergales atveju „Žalgiris“ turėtų puikius šansus žengti toliau. Jei „Brose Baskets“ nugalės kauniečius, Vokietijos ekipa iškart užsitikrins kelialapį į kitą etapą.

Pirmosiose „Žalgirio“ ir „Brose Baskets“ rungtynėse Kaune stipresni buvo žalgiriečiai (81:70), tačiau tai nereiškia, kad Vokietijos čempionai yra silpni. Jie šį sezoną nugalėjo „Panathinaikos“, „Unicaja“ klubus ir tik paskutinę ketvirtojo kėlinio sekundę nusileido CSKA krepšininkams.

„Brose Baskets“ komandoje pirmaisiais smuikais griežia amerikiečiai. Jų yra net penki. JAV krepšininkai kartu pelno beveik du trečdalius visų ekipos taškų. Klubo lyderis – puolėjas Marcusas Slaughteris. Jis renka 12,4 taško, atkovoja po 7 kamuolius. Šie rodikliai yra geriausi Vokietijos klube.

„Brose Baskets“ treneris amerikietis Chrisas Flemingas neleidžia savo tautiečiams siausti aikštėje ir piktnaudžiauti individualiais veiksmais.

Vokietijos ekipos žaidėjai rungtyniauja drausmingai – jie klysta rečiausiai Eurolygoje: per mačą padaro tik 10,4 klaidos. „Žalgirio“ krepšininkai klysta po 15 kartų. Jei kauniečiai ketvirtadienį padarys ir 20 ar 25 klaidas, bet parsiveš pergalę, tikrai niekas nebars žalgiriečių dėl prarastų kamuolių.

Kauno „Žalgirio“ ir Bambergo „Brose Baskets“ rungtynės – jau gruodžio 15 d., 20.55 val. tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“.

Viasat informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: