AFP-Scanpix nuotr.

Simas Jasaitis ir Renaldas Seibutis nežaidė olimpinėje atrankoje, nes gydėsi traumas. Lietuvos rinktinė galėjo nežaisti olimpiados ketvirtfinalyje, jeigu šie du vyrukai savo traumų nebūtų išsigydę.

Vedami paskutinę minutę rinktinę papildžiusių žaidėjų ir vėliausiai nuo suolo pakilusio Dariaus Songailos, lietuviai paskutinėse olimpinių žaidynių A grupės rungtynėse 76:63 (7:18, 22:17, 21:19, 26:9) palaužė Tuniso rinktinę ir žengė į ketvirtfinalį.

Sužaidus 27 minutes Tunisas pirmavo 53:41 ir atrodė, kad lietuvių olimpiada artėja prie pabaigos. Pralaimėjimas tokiu skirtumu būtų reiškęs nepatekimą į ketvirtfinalį.

Tada darbo ėmėsi į aikštę pirmą kartą įėjęs Songaila. Jis pelnė 6 taškus iš eilės, Šarūnas Jasikevičius smeigė tritaškį ir deficitas sumenko iki 50:54.

Vos prasidėjus ketvirtam kėliniui Jasaitis pataikė tritaškį, Songaila pridėjo dvitaškį su bauda ir mūsiškiai pirmą kartą išsiveržė į priekį – 56:54.

Afrikos čempionai kol kas nėra iškovoję pergalės, tačiau nebuvo lengvas riešutas nė vieniems varžovams. Šeštadienį jie vos 69:73 nusileido Prancūzijos rinktinei.

Lietuviams šis mačas svarbus ir turnyrine prasme. Pergalė leisdo užsitikrinti vietą ketvirtfinalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: