(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Savivaldybės bendrovė „Kauno švara“ jau nuo ankstyvo ryto kibo į darbus ir pradėjo barstyti miesto gatves. Pagrindinės Kauno gatvės, įkalnės, nuokalnės, tiltai ir viadukai pradėti barstyti šį ryto nuo 4 val., o baigti tik 6.30 val.

Ši naktis Kauno miesto buvo pakankamai rami, snigti ir pustyti pradėjo tik 7.30 val. „Buvo nuspręsta gatvės barstymo darbus pradėti šiek tiek anksčiau. Išankstinis gatvių barstymas iki prasidedant snigiui neleidžia sniegui prisiplakti prie gatvių dangos, todėl asfaltbetonio danga tampa ne tokia slidi. Pasibaigus pikiniam transporto eismui, „Kauno švara“ pradės valyti sniegą iš gatvių. Prašome eismo dalyvių atidumo“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Kauno švara“ informavo, kad šiuo metu į miesto gatves išvažiavo valymo mašinos, kurios palengvins transporto eismą Kauno gatvėmis.

„Nuo 9 val. į miesto gatves išvažiavo sniego valymo mašinos, kurios iki pietų ketina išvalyti gatves. Šiandien pradėjo stipriai snigti tuomet, kai į miesto gatvės plūsteli mašinos, žmonės važiuoja į darbus, bet džiaugiamės, kad įkalnės ir gatvės buvo pabarstytos iš anksto. Gatves mūsų technika pabarstė šlapia druska, o įkalnes druskos-smėlio mišiniu“, – apie situaciją miesto gatvėse pasakojo „Kauno švaros“ generalinio direktoriaus padėjėjas miesto valymo reikalams Darius Visockis.

Miesto gatves valančios ir barstančios bendrovės dar kartą primena, jog vairuotojai būtų atsargūs kelyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: