Spalio 25-29 dienomis Kaunas 12-ą kartą visus muzikos mėgėjus pakvies į dainų ir šokių šventę -tarptautinį jaunųjų talentų konkursą „Kaunas talent”. Trijuose konkurso turuose dėl pagrindinio prizo kausis jaunieji talentai iš keturiolikos valstybių.

Tarptautinis jaunųjų talentų konkursas suburs atlikėjus iš Rusijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Moldovos, Bulgarijos, Lietuvos, Ukrainos, Turkijos, Italijos, Vokietijos, Gruzijos, Baltarusijos ir Austrijos.

„Tarptautinis jaunųjų talentų konkursas „Kaunas talent” – įvairaus žanrų, stilių populiariosios muzikos dainų, mados teatrų ir chorų šventė, kurios tikslas populiarinti ir paremti vaikų ir jaunimo muzikos vystymąsi, atrasti ir paskatinti talentingus atlikėjus, susipažinti ir kūrybiškai bendradarbiauti su užsienio šalių atlikėjais, pedagogais, prodiuseriais, rėmėjais”, – apie konkursą pasakojo konkurso direktorė Onutė Žukienė.

Konkursas „Kaunas talent” įsitvirtino prestižinių renginių sąraše ne tik Kauno miesto, bet pasaulinėje meno aplinkoje. Tarptautinių jaunųjų talentų konkursas „Kaunas talent” 2009 m. priimtas į Pasaulinę atlikėjų ir festivalių asociaciją.

Per vienuolika konkurso metų Lietuvą aplankė svečiai iš Vokietijos, Ukrainos, Latvijos, Baltarusijos, Kazachstano, Estijos, Amerikos, Austrijos, Pietų Korėjos, Australijos, Prancūzijos, Bulgarijos, Kroatijos, Kipro, Rusijos, Italijos, Ispanijos, Makedonijos, Moldovos, Kroatijos, Izraelio, Turkijos, Maltos, Olandijos, Airijos, Gruzijos.

Konkurso dalyviai ir svečiai koncertuos Kauno miesto klubuose, mokyklose. Daugiau informacijos apie konkursą rasite http://www.vmlr.lt/.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: