(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šį šeštadienį (rugpjūčio 7 d.) Telšiuose, ant Germanto ežero kranto, gyvos dainos festivalio “Aš toks vienas…” metu, bus rodomas romantiškas muzikinis airių filmas “Kartą” (“Once”).

Šio filmo seansą telšiškiams ir visiems, mėgstantiems gyvą muziką, dovanoja festivalis “Kino pavasaris”.

Filmas bus rodomas šeštadienį, rugpjūčio 7 dieną, iškart po festivalio koncerto, apie 23 valandą. Kino seansas – nemokamas.

Filmas „Kartą“ – tai romantinė airių režisieriaus John Carney drama, pirmą kartą Lietuvos žiūrovams parodyta Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ metu 2008-aisiais. Kino siužetas – paprastas: airis ir čekė imigrantė susitinka Dublino gatvėje, nes abu jaučia aistrą muzikai, nes jiems abiems muzika – tai šventas prieglobstis nuo niūrios kasdienybės.

Pasak festivalio „Kino pavasaris“ atstovų, šis filmas ypač tinka gyvą muziką bei bardų kultūrą propaguojančiam festivaliui „Aš toks vienas…“. Tai ne tik muzikinis filmas, su į siužetą gražiai įkomponuotomis pagrindinio veikėjo dainomis, tai ir filmas, garbinantis muziką, kuri įkvepia meilei, tikėjimui, vilčiai. Muzikinis filmas pelnė „Oskaro“ apdovanojimą už geriausią dainą „Falling Slowly“ bei daug kitų festivalinių prizų už garso takelį.

Filmą “Kartą” Žemaitijos regiono gyvos dainos festivalio „Aš toks vienas…“ metu pristato Všį „Kino pavasaris“ ir UAB „Europos kinas“, įgyvendindami projektą „Pasaulio ir Europos kino sklaida“.

Kultūros ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: