KJOS

2011 m. rugpjūčio 6-7 dienomis KJOSAS atstovai viešėjo Rygoje dėl bendrų pastangų skatinti bendradarbiavimą tarp trijų Baltijos šalių – Estijos, Lietuvos ir Latvijos.

Čia vyko tarptautinio demokratiškumo projekto „BYTE – Baltic Youth Takes Experience“ partnerių lyderių susitikimas.

Dvi dienas trukusio susitikimo metu 2 atstovai iš kiekvienos šalies, siekdami kokybiškai įgyvendinti projektą, diskutavo apie jo eigą, nutarė kitų dviejų leidinių apie Baltijos jaunimo politiką ypatybes, juose atsispindėsiančias aktualias jaunimui temas, leidinių pateikimo formas.

Taip pat atstovai diskutavo ir apie komunikaciją tarp partnerių, įvykdytas bei toliau reikalingas organizuoti veiklas, iškylančias problemas projekto įgyvendinime, partnerių organizacijų vaidmenį, žmogiškųjų išteklių valdymą.

„BYTE – Baltic Youth Takes Experience“ projekto tikslas – pasidalinti gerąją jaunimo politikos patirtimi ir skatinti demokratiškumą, naudojantis žiniasklaidos priemonėmis. Šis projektas, prasidėjęs 2010 m. rugsėjo mėn., truks net 16 mėnesių, per kuriuos bus išleisti trys žurnalai apie jaunimo politiką Baltijos šalyse ir vienas, apibendrinantis veiklos rezultatus.

Projekto metu, skatinant lygiavertę patnerystę tarp partnerių organizacijų, dar kartą įsitikinta, kad Europos jaunimo projektas yra daugiau nei tiesiog bendra veikla. Tai ir nuolatinių kompromisų, tvirtos abipusės komunikacijos paieškų, asmeninio tobulėjimo bei žinių procesas.

„BYTE – Baltic Youth Takes Experience“ demokratiškumo projektas yra iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos (ES) programos „Veiklus jaunimas“.

KJOS „Apskritasis stalas“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: