(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Darbo šiuo metu ieško nemažai darbingų žmonių – vieni nori apskritai turėti darbo vietą, kiti galbūt nori keisti jau turimą. Kokios srities specialistų dabar labiausiai trūksta ir kokiems itin sudėtinga įsidarbinti?

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt skelbimų statistika rodo, kad šiuo metu daugiausia (40 proc.) darbo pasiūlymų sudaro pasiūlymai įsidarbinti Vilniuje, penktadalyje skelbimų siūloma įsidarbinti Kaune, dešimtadalyje – Klaipėdoje. Likusiuose trečdalyje skelbimų darbai siūlomi kituose šalies miestuose.

Statistikos departamento platintame pranešime skelbiama, kad antrąjį šių metų ketvirtį pramonės, transporto, saugojimo ir prekybos sferose buvo daugiausia laisvų darbo vietų. O mažiausiai laisvų darbo vietų būta žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės bei kitose aptarnavimo veiklos įmonėse.

Remiantis CVbankas.lt publikuojamų darbo pasiūlymų skaičiaus statistika, matyti, kad Vilniuje šiuo metu labiausiai ieškoma pardavimų ir prekybos, logistikos, paslaugų sferos, kompiuterių ir IT bei gamybos srities specialistų. Mažiausiai darbo pasiūlymų sostinėje šiuo metu pateikiama valstybės tarnautojams, žurnalistams, architektams bei teisininkams.

Kaune daugiausia darbo pasiūlymų pardavimų srities, logistikos bei visuomeninio maitinimo specialistams. Mažiausiai darbo pasiūlymų dirbantiesiems žmogiškųjų išteklių, žemės ūkio, telekomunikacijų, teisės, eksporto, mokslinių tyrimų ir pan. darbą.

Klaipėdos mieste taip pat labiausiai ieškoma įvairių sričių pardavėjų ir paslaugų sferos darbuotojų. Darbo pasiūlymų beveik nepateikiama administravimo ar sekretoriavimo, draudimo, mokslinių tyrimų, socialinės rūpybos ir pan. specialistams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: