Konferencija apie Lietuvos ir Europos Sąjungos ekonominę situaciją
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Spalio 20 d., 11 val. viešbučio Europa Royale Kaunas konferencijų salėje (Miško g. 11) Kauno ir Marijampolės Europos informacijos centrai – Europe Direct organizuoja konferenciją-diskusiją „Lietuvos ir Europos Sąjungos ekonominė situacija euro zonos krizės kontekste: grėsmės ir gairės“, skirtą aktyviems ir ekonominėmis tendencijomis besidomintiems žmonėms.

Konferencija siekiama aptarti ekonominės krizės poveikį gyventojams, valstybėms ir visai Europos Sąjungai, pasidalinti kompentetingų ekspertų prognozėmis, kaip euro zonos žlugimas įtakotų Lietuvos ir Europos ekonomiką, apibrėžti galimus krizės padarinių švelninimo scenarijus ir priemones.

Konferencijoje taip pat bus siekiama įvertinti ES ekonomikos augimo strategijoje „Europa 2020“ numatytų tikslų užimtumo, inovacijų, švietimo, socialinės įtraukties, klimato ir energetikos srityse įgyvendinimo galimybes dabartinės ekonominės krizės kontekste.

Renginyje dalyvaus ir savo įžvalgomis apie euro zonos krizę ir Lietuvos ekonomikos perspektyvas dalinsis finansų analitikas, SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Nepriklausomas finansų analitikas Valdemaras Katkus ekonominius klausimus susies su politine šiandienos situacija Europoje ir Lietuvoje.

Dr. Jurgita Bruneckienė, KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto docentė, konferencijoje apžvelgs ir įvertins Kauno regiono konkurencingumą Lietuvoje ir ES, identifikuos pagrindinius miestui keliamus iššūkius.

Vienos iš organizatorių, Kauno Europos informacijos centro-Europe Direct vadovės D. Lukoševičiūtės-Burneikienės teigimu, Lietuvos ir Europos ekonominius klausimus nagrinėjančios konferencijos Kaune tradiciškai organizuojamos jau trečius metus, o dabartinio renginio savalaikiškumą ir svarstomų klausimų aktualumą kauniečiams parodė netikėtai didelis norinčiųjų dalyvauti konferencijoje žmonių skaičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: