(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 22 d. VDU Azijos studijų centras organizuoja Korėjos kultūros dieną, pavadintą „Korėja atvyksta į Kauną”, rengiamą bendrai su Korėjos kultūros centru Varšuvoje. Dienos renginiai vyks Kauno įvairių tautų kultūrų centre ir M. Žilinsko dailės galerijoje.

Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro darbuotojas Jinseok Seo išreiškė viltį, kad renginys suteiks kauniečiams ir miesto svečiams progą susipažinti su šia šalimi, betarpiškai patirti korėjiečių papročius ir kultūrą. „Pernai įvykęs korėjiečių muzikos ir šokių koncertas sulaukė didžiulio populiarumo kauniečių tarpe. Tikimės, kad Korėjos diena bus toks pat sėkminga”, – pasakojo J. Seo.

Renginio programoje numatomi korėjietiški liaudies žaidimai, tradicinio kovos meno taekwondo pasirodymas, filmo „Mother” demonstracija. Svečiai taip pat turės galimybę pasigaminti tradicinių popierinių rankdarbių, apsivilkti puošnų tradicinį rūbą hanbok, užrašyti savo vardą tradiciniu raidynu Hangeul (tariama hangul).

„Iki šiol Lietuvoje stiprus susidomėjimas Japonija, auga susidomėjimas Kinija. Tačiau labai džiugu, kad atsiranda galimybės pristatyti ir kitas Azijos šalis, kurių kultūra, istorija yra ne mažiau senos ir įdomios. Tuo labiau, kad ir pasaulis vis dažniau įvertina Korėjos, dar vadinamos Rytmečio gaivos šalimi, tradicijas ir sėkmingą modernizaciją” – sakė Azijos studijų centro vadovas Aurelijus Zykas, pasidžiaugdamas, kad VDU yra pirmasis universitetas Baltijos šalyse, siūlantis korėjiečių kalbos studijas.

Korėjiečių diena organizuojama minint Korėjoje spalio mėnesį švenčiamą valstybinę Hangeul dieną. Ja minimas istorinis 1446 m. spalio 9 d. įvykis, kuomet karaliaus Sedzong oficialiai paskelbė korėjiečių raidyną.

Renginys organizuojamas kartu su Lenkijoje esančia Pietų Korėjos valstybine įstaiga, Korėjos kultūros centru. Prie renginio taip pat prisideda Kauno įvairių tautų kultūrų centras ir Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus.
Renginys vyks spalio 22 d. Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos g. 58). Renginio pradžia – 15 val. Filmo peržiūra vyks nuo 19 val. M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12).

VDU informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: