(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 25 dieną Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, administracijos atstovai susitiko su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų (KOP) vadovybe aptarti II-ojo paieškos ir gelbėjimo posto tolimesnės veiklos perspektyvų. Šis postas yra dislokuotas Aleksote, apie 25 hektarų dydžio teritorijoje.

Paieškos gelbėjimo postas yra Kauno miesto pirmaeilės plėtros zonoje, todėl Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ne kartą kreipėsi į Krašto apsaugos ministeriją prašydamas pritarti posto perkėlimui į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo teritoriją.

Kauno miesto savivaldybės teritorijos bendrajame plane šioje teritorijoje, kur dislokuotas postas, numatytos pramonės, komercinės, visuomeninės paskirties teritorija. Be to, būtent sraigtasparniai kelią didžiausią Aleksoto gyventojų nepasitenkinimą.

Siūloma šį postą perkelti į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą, nes jo teritorijoje yra pakankamas žemės sklypas su reikalinga infrastruktūra. Teritorija yra atokiau nuo gyvenamųjų namų. Be to sumažėtų skraidymo zonų pačiame Aleksote ir visa aviacija koncentruotųsi vienoje erdvėje. Aerodromo valdyba tam jau yra pritarusi.

Liepos mėnesį Kauno miesto savivaldybė gavo atsakymą iš Krašto apsaugos ministerijos, kad ministerija sutinka iškelti postą iš esamos teritorijos.

„Krašto apsaugos ministerija sutinka ir pritaria, kad Antrajam paieškos ir gelbėjimo postui esama teritorija yra per didelė. Nelogiška likti šioje teritorijoje, kai jos išlaikymas yra labai brangus. Tikrai neprieštaraujame dėl posto iškeldinimo. Tačiau dar nėra apsispręsta, kurioje vietoje turėtų dislokuotis gelbėjimo postas: ar Zokniuose (Šiauliai), ar likti Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Visus posto perkėlimo klausimus būtina suderinti su naujuoju kariuomenės vadu, paskaičiuoti, kur persikelti būtų pigiau ir efektyviau”, – kalbėjo ministrė Rasa Juknevičienė.

Kauno miesto savivaldybė suinteresuota dabartinėje posto teritorijoje vykdyti miesto plėtrą, įgyvendinti naujus projektus, pritraukti naujų investicijų, vykdyti privačios ir viešos partnerystės projektus.

„Kauno miesto savivaldybė papildomai parengs išsamius paskaičiavimus ir oficialų Savivaldybės pasiūlymą ministerijai su garantijomis ir įsipareigojimais dėl posto perkėlimo į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą. Atitinkamai Savivaldybė tikisi susitarimo, jog minėta teritorija bus perleista Savivaldybės dispozicijon, ir galėsime įgyvendinti įvairius projektus”,- sakė meras Andrius Kupčinskas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: