(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 18 d., antradienį, 18 val. Kauno menininkų namuose poetinio žodžio ir dainuojamosios poezijos vakaras „Sidabro sodai“. Aktorė Vilija Grigaitytė skaitys Aldonos Ruseckaitės, Nijolės Miliauskaitės, Juditos Vaičiūnaitės poeziją, aktorius Henrikas Savickis atliks autorines dainas.

„Nugyvenusi pusę amžiaus staiga stabtelėjau ir paklausiau savęs: „Kaip tu jautiesi, apie ką dar norėtum pakalbėti?“ Susimąsčiau ir atsakiau sau: „Pasataruoju metu kažkokdėl pasigendu pakylėjimo, vis dažniau širdis nukrenta į kulnus. Norėčiau kalbėti apie šaknis, apie meilę, apie ilgesį ir amžinybę.“ Supratau, kad niekas geriau nepadės tai išreikšti, kaip mano mėgstamos poetės ir rašytojos Aldonos Ruseckaitės kūryba. Į jos „Sidabro sodus“ įsipynė ir kitos mano mylimos poetės, kurių eilėmis galiu byloti apie tai, kas man skauda. Na, o prie žodžio visada dera muzika. Todėl bendradarbiauti pakviečiau kolegą Henriką Savickį, kurio autorinės dainos kalba apie tą patį, tik vyriškai ir tarsi dialoguoja su moteriškąja poezija,“ – apie poetinio žodžio ir dainuojamosios poezijos vakaro idėją pasakoja aktorė Vilija Grigaitytė.

Bilietus (8 Lt, su nuolaida studentams ir senjorams 5 Lt) galima įsigyti Kauno menininkų namų Mūzų svetainėje (I a., I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), taip pat visose Tiketa kasose. Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: