(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 10-11 dienomis Kaune, Aušros medicinos centre vyks sveikatos šventė. Renginiu siekiama populiarinti dažnesnių profilaktinių apsilankymų pas gydytojus reikalingumą bei sveikesnį gyvenimo būdą. Ypatingas dėmesys skiriamas į simptomų neturinčių, bet klastingų širdies-kraujagyslių, vėžio, anemijos, skydliaukės, osteporozės ir kitų ligų ankstyvąją diagnostiką. Renginį organizuoja Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacija.

Šventės dalyvius nemokamai konsultuos šeimos gydytojai, ginekologai, endokrinologas, ausų, nosies, gerklės, akių ligų gydytojai, odontologai ir kiti specialistai. Atėjusieji į šventę galės nemokamai pasitikrinti kraujospūdį, cholesterolio, geležies, kalcio, kalio kiekį kraujyje, pasimatuoti kaulų tankį ir kūno masės indeksą, laboratorijoje bus atliekami kiti kraujo tyrimai.

Besidomintys sveiku gyvenimo būdu galės aplankyti sveikatingumo ir ekologiškų produktų parodą. Naujų žinių, kaip įveikti alergijas, nuovargį, nemigą, kaip pasirinkti sveiką maistą, sustiprinti imuninę sistemą, kaip padeda fizinis aktyvumas, kodėl svarbūs kraujo tyrimai ir kokios ankstyvosios vėžio diagnostikos galimybės bus galima pasisemti šventės metu vyksiančiuose sveikatos patarimų klubo seminaruose. Apie donorystės mitus ir faktus pasakos bei filmą “Už gyvybę” rodys Lietuvos nefrologinių ligonių asociacija “Gyvastis”. Po šiuolaikinį medicinos pasaulį vaikus ir suaugusiuosius vedžios pantomimas, o medikai pacientams įteiks oro balionėlius su sveikatos palinkėjimais.

Pasak Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos prezidentės gydytojos Dangiros Babenskienės, profilaktika ir ankstyva susirgimų diagnostika lemia kokybišką, ilgą ir darbingą gyvenimą, o susirgus – pigesnį gydymą ir greitesnį pasveikimą. Kartais laiku pastebėta problema padeda išvengti brangaus medikamentinio gydymo ar chirurginių operacijų.

“Daugelio ligų simptomai nejuntami, nors liga jau įsisenėjusi. Dažnesni apsilankymai pas gydytojus ir profilaktiniai tyrimai leidžia sveikatos problemas pamatyti žymiai anksčiau nei pradedame jausti ligos simtomus: skausmą, nuovargį, silpnumą. Tuomet padėti ligoniui sunku, o kartais neįmanoma. Apmaudu, kai dažnesniems vizitams pas medikus trukdo laiko trūkumas ir eilės gydymo įstaigų registratūrose. Manau, ši šventė bus puiki galimybė pasikalbėti su gydytoju, sužinoti daugiau apie savo sveikatą ir užkirsti kelią rimtiems susirgimams”, – teigia gydytoja D. Babenskienė.

Aušros medicinos centro vadovas Saulius Kmitas tikisi, kad šventė taps gražia tradicija. “Artimesnio bendravimo su savo šeimos gydytoju Lietuvoje tradicijos dar nesusiformavę, dažniau lankytis pas medikus žmonės neįpratę, o ir esama sveikatos apsaugos sistema to daryti neskatina. Tikimės, kad Vakaruose įprasti profilaktiniai apsilankymai pas medikus, kuomet dar nieko neskauda, prigis ir Lietuvoje. Šiam tikslui atveriame klinikos duris visiems, kam svarbi sveikata”, – sako S. Kmitas.

Aušros sveikatos šventė vyks birželio 10-11 dienomis nuo 8 iki 20 val. Aušros medicinos centre, Lukšio g. 3, Kaunas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: