© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimo pirmininkė “darbietė” Loreta Graužinienė sako, kad Lietuvos žmonių nuotaikos nėra euro pusėje ir kartoja, jog reikia “reikia visuomet atsiklausti tautos”.

“Aš esu šalininkė visada, kad reikia atsiklausti tautos. O kokia forma ir kaip tai padaryti, yra įvairių būdų. Važinėdama per Lietuvą matau, kad nuotaikos paprastų Lietuvos žmonių nėra euro pusėje, todėl Vyriausybei yra daug darbo įtikinti Lietuvos žmones”, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Paklausta, ką mano apie iniciatyvą surengti referendumą dėl lito išsaugojimo, Seimo pirmininkė teigė, kad gyventojams reikia atvirai nurodyti euro įvedimo pliusus ir minusus.

“Tą reikia padaryti labai atvirai, kad galėtų žmonės apsispręsti, nes šioje vietoje vien emociniu pagrindu negalima vadovautis”, – sakė ji.

Praėjusią savaitę iniciatyvinė piliečių grupė Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikė dokumentus surengti referendumą dėl Lietuvos stojimo į euro zoną.

Iniciatyvinė grupė siūlo keisti Konstituciją, kad Lietuvoje nacionalinė valiuta būtų tik litas, o pinigų emisiją galėtų atlikti tik Lietuvos bankas. Iniciatoriai taip pat siūlo Konstitucijoje numatyti, kad sprendimas pakeisti nacionalinę valiuta kitais pinigais galėtų būti priimtas tik privalomuoju referendumu.

Tarp iniciatyvinės grupės narių yra Nepriklausomybės akto signatarai Romualdas Ozolas ir ekonomistas Audrius Rudys, verslininkas Gintaras Jonas Aleknavičius, rašytoja Erika Drungytė, istorikas, Tautininkų Sąjungos pirmininkas Julius Panka ir kiti.

Tam, kad referendumasbūtų surengtas, iniciatoriai turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.

Lietuva eurą ketina įsivesti 2015 metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: