(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Laipiojimas pripažintas olimpine sporto šaka

Šiandien laipiojimas uolomis arba patalpų viduje įrengtose salėse pasiekė aukštumas – Lietuvoje šis sportas tampa vis populiaresnis, o pasaulyje pelno olimpinį pripažinimą. 2020 metais sportinis laipiojimas bus įtrauktas į vasaros Olimpinių žaidynių sporto šakų sąrašą. „Kad tai pasiektume turėjome nepailsdami dirbti ištisus penkerius metus. Mus galiausiai pripažino kaip sportininkus, o tai nepaprasta galimybė įrodyti, ko esame verti”, – sakė Keith Ferguson, Jungtinių Amerikos Valstijų laipiotojų asociacijos vykdantysis direktorius.

Lietuvaičiai nesnaudžia

Kol visas pasaulis ruošiasi žaidynėms, lietuvaičiai taip pat nesnaudžia. Šiuo metu mūsų šalyje jau aktyviai veikia keturi laipiojimo klubai, kurie šviečia visuomenę laipiojimo bei alpinizmo klausimais, augina profesionalių laipiotojų kartą. Taip pat veikia Lietuvos laipiojimo sporto asociacija, kuri buria jaunų perspektyvių laipiotojų gretas. Mūsų šalies sportininkai varžosi ne tik Lietuvoje organizuojamuose čempionatuose, bet ir pasaulinio lygio varžybose.

VšĮ „Miegantys drambliai” ne pelno siekianti organizacija aktyviai veikia Kaune. Kaip tik šiuo metu ruošiasi statyti laipiojimo įrenginį Ąžuolyno parke, kurį finansuoja Kauno miesto savivaldybė pagal programą „Jaunimas Kaunui”. Toks įrenginys bus pirmasis Lietuvoje, jame mankštintis ir aktyviai laisvalaikį galės leisti tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Nevertėtų nuogąstauti, kad laipiojimo sportas pavojingas. Šiuolaikinės technologijos ir iš užsienio perimta patirtis leidžia užtikrinti, kad laipiojimo salės būtų saugiai įrengtos, pritaikytos užsiimti itin dinamišku ir sveikatinančiu sportu.

Atvirų durų dienos

Visą šią savaitę nuo rugpjūčio 23-osios iki 27-osios „Miegantys drambliai” kviečia visus norinčius į atvirų durų dienas. Nuo 15 iki 18 val. kiekvienas atvykęs gaus aktualiausią informaciją, galės nemokamai palaipioti, sužinoti naujienas apie treniruotes bei savanoriavimo galimybes. Rugsėjo 1-ąją nuo 14 val. edukacinė savaitė bus apvainikuota finaliniu renginiu, jo metu veiks įdomios dirbtuvės, lankytojai galės sužinoti šimtus netikėtų dalykų apie laipiojimą, susipažinti su „Miegančių dramblių” komanda ir net pamatyti senosios mokyklos pasaulio laipiotojus bei kartu su jais nusifotografuoti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: