(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.
Tikimasi Laisvės alėją prikelti iš žiemos miego

Oro temperatūrai už lango įsitvirtinus ties pliuso ženklu, Kauno miesto verslininkai turi ne tik savanaudiškų, bet ir laikinąją sostinę pagyvinsiančių idėjų. Laisvės alėjos parduotuvių savininkai, kurie nėra įsikūrę didžiuosiuose Kauno prekybos centruose, inicijuoja ilgalaikius veiksmus, padėsiančius atgaivinti Kauno miesto centrą.

Kitą savaitę bus teikiamas raštiškas pasiūlymas Kauno miesto savivaldybei, kuriame bendram tikslui susibūrę verslininkai, pateiks idėjas miesto merui Andriui Kupčinskui. Neoficialiais duomenimis, ši
žinia jau pasiekė miesto vadovą, ir šiam siūlymui jis ketina pritarti.

„Pastaruoju metu miestiečiai pramogas randa tik prekybos centruose, todėl norime, jog Kauno miesto centras visąlaik būtų gyvas ir trauktų kauniečius, o ypač jaunimą. Kauno laisvės alėja yra unikali gatvė, turinti savo istoriją bei simbolinę prasmę. Patys dar būdami jauni čia praleisdavome visą savo laisvalaikį, ši gatvė būdavo didelė pramogų zona, todėl norime ją atgaivinti ir kviečiame prisijungti ne tik savivaldybę, bet ir jaunimo organizacijas.” – teigė vienas iš idėjos iniciatorių.

Žiniasklaidai pateiktame pranešime teigiama, jog Kauno centre bus įrengtos pramogų zonos, nuolat gros gyva muzika bei atsiras kitų, miesto gyventojus viliosiančių, pramogų. „Ne tik miesto, bet ir Lietuvos ateitis yra jauni žmonės, todėl suteiksime jiems galimybę išreikšti save Kauno širdyje, o tuos, kurie nenorės būti dalyviais, kviesime ateiti į laisvės alėją ir puikiai praleisti dieną. Grįžkime prie senų vertybių ir linksminkimės miesto erdvėse, o ne parduotuvėse”.

Ši idėja bus įgyvendinama, jeigu miesto valdžia sutiks skirti 50 proc. idėjai įgyvendinti būtinų išlaidų dalies. Kitus 50 procentų planuoja skirti verslininkai, o iš Kauno miesto jaunimo organizacijų tikimasi pagalbos žmogiškaisiais ištekliais, t.y. darbu prisidėti prie pramogų zonų gyvavimo. Dauguma pakalbintų kauniečių teigė, jog šia gatve tiesiog malonu vaikščioti. Pati laisvės alėja bei jos simbolis fontanas jau seniai tapo susitkimų vieta, tačiau, įgyvendinus siūlomą idėją, bus siekiama, jog kauniečiai čia ne tik susitiktų, bet ir leistų savo laisvalaikį.

Panašu, jog miesto gyvenimas bent jau šiai vasarai turėtų persikelti į laisvės alėją, tačiau tik nuo pačių kauniečių požiūrio priklausys, ar ši idėja pakeis visuomenėje sklandantį nuobodaus miesto įvaizdį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: