Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį, liepos 27 d., nuo pat ryto visi miestiečiai kviečiami į Lampėdžių paplūdimį. Čia edukacinio – praktinio renginio metu poilsiautojais bus supažindinti ne tik su smagaus, bet ir saugaus poilsio taisyklėmis.

Kauno miesto savivaldybes visuomenės sveikatos biuro specialistai kartu su „Vitadigna” savanoriais profesionalai edukacinio – praktinio renginio „Saugus – smagus poilsis prie vandens” metu pakvies visus poilsiautojus sudalyvauti interaktyviuose, linksmuose ir naudinguose praktiniuose bei teoriniuose užsiėmimuose.

Renginio metu miestiečiams bus priminta apie kylančius pavojus ir traumas prie vandens telkinių, erkių įkandimus, saulės sukeliamą žalą, žaibo pavojus, saugią aplinką ir keliones, laisvalaikį be svaigalų bei maisto ruošą iškylaujant.

„Poilsiautojai atsipalaiduoja prie vandens telkinių ir dažnai pamiršta pagalvoti apie savo ir aplinkinių saugumą, dėl to kasmet didėja traumų skaičių. Ištikus nelaimei retas kuris žino kaip taisyklingai suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam”, – teigė Visuomenės sveikatos biuro direktorė Asta Gricienė

Pasak A.Gricienės, penktus metus organizuojamo edukacinio projekto metu, miestiečiams bus primintos ne tik smagaus, bet ir saugaus poilsio taisyklės.

Lampėdžių paplūdimyje poilsiautojai taip pat bus supažindinami su šiaurietišku ėjimu, kuris gali tapti puikia alternatyva gulėjimui po saule. Visi norintieji galės išbandyti įtampos mažinimo pratimus, papildyti savo žinias apie pirmosios pagalbos suteikimą, visi norintieji galės pasisverti, pamatuoti savo kraujospūdį ir gauti specialisto konsultaciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: