Lankėsi vienoje moderniausių gamyklų
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

AB Giraitės ginkluotės gamyklos (GGG) direktoriaus Raimondo Monkevičiaus kvietimu, gamykloje lankėsi Kauno rajono savivaldybės delegacija.

Tai viena saugiausių gamyklų Kauno apskrityje ir viena naujausių bei moderniausių pasaulyje šiuo metu veikiančių mažo kalibro šovinių gamyklų, įdiegusių šiuolaikinę technologiją, turinčių modernius įrengimus bei gaminančių NATO kvalifikuotą produkciją.

„Jūsų vizitinė kortelė – Vijūkų kaimas, Užliedžių seniūnija, Kauno rajonas – gera. Yra bendrovių, kurios veikia Kauno rajone, tačiau jų pavadinime Kauno rajonas nefigūruoja. Džiugu, kad esate ne tik savo gamyklos, bet ir Kauno rajono ambasadoriai“, – sakė Kauno rajono meras V. Makūnas.

Gamyklos atstovai svečiams papasakojo apie gamyklą, gaminamą produkciją, ateities viziją, suteikė galimybę susipažinti su gamybos procesu. Susitikimo metu aptartos galimybės sutvarkyti šalia GGG esančius kelius ir statinius.

„Esame labiau žinomi užsienyje, nei Lietuvoje ar net Kauno rajone“, – sakė GGG direktorius.

Įmonė buvo įregistruota 2000 metais. Per 18 mėnesių buvo pastatyti gamyklos pastatai, sumontuoti nauji gamybos įrengimai, įkurtos laboratorijos. 2001-ųjų pabaigoje pagamintos bandomosios 7.62×39 mm šovinių partijos. 2002-ieji bendrovės istorijoje yra produkcijos gamybos pardavimams pradžia. Taip pat nuo 2002 m. GGG sklandžiai veikia kokybės užtikrinimo sistema pagal ISO standartus.

Nuo įmonės veiklos pradžios buvo tikslingai dirbama siekiant gaminti aukštos kokybės produktą atitinkantį NATO standartus ir kliento reikalavimus. 2004 m. GGG 5.56×45 mm ir 7.62×51 mm šoviniai buvo nusiųsti kvalifikaciniams bandymams į NATO Europos regioninį bandymų centrą, ir 2005 m. gegužės mėn. GGG suteikta teisė žymėti gaminamus šovinius NATO pakeičiamumo ženklu. NATO bandymų centre buvo sėkmingai kvalifikuoti iš karto dviejų tipų šoviniai, įmonei turint tik trejų metų patirtį šovinių gamybos srityje.

Nuo 2006 m. apie 90 procentų įmonės produkcijos kiekvienais metais yra eksportuojama. GGG klientai – NATO ir kitų šalių ginkluotosios pajėgos, specialiosios tarnybos, karinės struktūros, privataus kapitalo įmonės, dirbančios su karine produkcija ir kt.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: