(c) Luko Kazakevičiaus nuotr.

Lenkijos futbolo sirgalių padarytą žalą Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionui turės atlyginti Lenkijos futbolo federacija. Tai kaimyninės šalies federacijos atstovai atsiprašinėdami už savo sirgalių elgesį pažadėjo po penktadienio tarptautinių draugiškų futbolo rungtynių.

Lenkai laužė stadiono infrastruktūrą

Penktadienio rungtynės pasižymėjo ne tik sėkmingu Lietuvos futbolo rinktinės žaidimu ir pergale rezultatu 2:0 prieš Lenkiją, tačiau ir chuliganiškų aistruolių elgesiu.

Įsikūrę jiems skirtoje tribūnoje svečiai iš Lenkijos konfliktavo su policijos pareigūnais bei niokojo Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadiono infrastruktūrą. „Toks sirgalių elgesys nepateisinamas”, – po rungtynių penktadienį kalbėjo Lenkijos futbolo federacijos atstovė spaudai Agniezska Olejkowska.

Po rungtynių suskaičiuota, jog stadione sulaužyta 251 plastikinė kėdė, iš grindinio išrautos aštuonios betoninės plokštės išrauti 22 geležiniai turėklai. Taip pat sulankstytos atitvėrimų tvoros, vartai, trejose vietose apdeginta bėgimo takų danga, nusiaubta prekybininkų palapinė.

Dėkojo pareigūnams už darbą

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui padaryti nuostoliai bus materialiai įvertinti savaitės pradžioje. Lietuvos futbolo federacijos prezidento Liutauro Varanavičiaus teigimu, Lenkijos futbolo federacija pažadėjo atlyginti padarytą žalą. LFF prezidentas pabrėžė, kad atsižvelgiant į lenkų aistruolių chuliganišką elgesį, penktadienį per rungtynes dirbę policijos pareigūnai dirbo labai profesionaliai.

„Rungtynėms buvo gerai pasiruošta – iš anksto sudarytas veiksmų planas, buvo vykdomi išankstiniai patikrinimai. Į stadiono teritoriją sirgaliams nepavyko įsinešti jokių ginklų ar lazdų. Rungtynių metu nei vienas žiūrovas neišbėgo į aikštę, rungtynės vyko be trukdžių. Manau padaryta viskas, kas įmanoma”, – teigė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas L.Varanavičius.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione iki antradienį vyksiančių rungtynių su ispanais planuojama sutvarkyti pagrindinius lenkų sirgalių padarytus nuniokojimus, įrengti naujas kėdes vietoje sulaužytųjų.

Lietuvos rinktinė kovo 29 dieną susitiks su Ispanijos rinktine, numatyta rungtynių pradžia – 21 valandą 45 minutės.

LFF info

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: