(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiais metais Lietuva pirmą kartą rinks mados sektoriuje dirbantį verslininką, kuris atstovaus Lietuvai pasaulinio mados forumo – Londono mados savaitės metu. Teisę į tarptautinį konkursą „Jaunasis metų mados verslininkas 2010” deleguoti Lietuvos atstovą šiais metais iškovojo Britų tarybos Lietuvos biuras. Pasauliniame mados forume pristatyti verslo atstovus buvo atrinktos tik dešimt šalių iš viso pasaulio.

„Dalyvavimas „Jaunojo metų mados sektoriaus verslininko“ konkurse Lietuvai yra unikali proga pasaulinio mados renginio metu pristatyti mūsų šalies kūrybinį ir verslo potencialą, taip pat iš arti susipažinti su Jungtinės Karalystės mados verslu, užmegzti naudingų ryšių. Kovodami dėl galimybės deleguoti Lietuvos atstovą, turėjome įrodyti, kad mūsų šalyje mados sektorius yra sėkmingai vystomas ir gali būti įdomus pasauliui. Baltijos šalys gali girtis ne tik vienam gyventojui tenkančių modelių skaičiumi, bet ir mados renginiais, dizainerių pasiekimais“, – sakė Britų tarybos Lietuvos biuro vadovas Artūras Vasiliauskas.

Pasak jo, mados sektorius patenka į vis labiau populiarėjančią kūrybinės ekonomikos sąvoką, kuri praplečia įprastinio verslo sampratą ir skatina kūrybines veiklas suvokti kaip patrauklų ir pelningą verslą.

Tarptautinio konkurso Londone metu Lietuvos atstovas turės pristatyti mūsų šalies mados sektorių ir jo perspektyvas, dalyvauti diskusijose, susitiks su pasaulyje žinomais Jungtinės Karalystės mados sektoriaus verslininkais ir kūrėjais.

Atstovauti Lietuvai Britų tarybos pasauliniame konkurse Londone pretenduoti gali 25-35 metų amžiaus ir mados sektoriuje nors kelių metų patirtį sukaupęs asmuo. Britų tarybos Lietuvos biuras surinks paraiškas ir pasitelkęs ekspertų komisiją iki š.m. lapkričio pabaigos atrinks geriausią kandidatą.

Mados sektoriumi laikomas drabužių, aksesuarų arba kvepalų dizainas ir gamyba, mados produktų ir paslaugų viešinimas, mažmeninė prekyba mados produktais ir paslaugomis, su mados sektoriumi susiję rinkos tyrimai, rinkodara, konsultacijos.

Geriausiojo mados verslininko konkursas yra Britų tarybos pasaulinės programos „Jaunas ir kūrybingas verslininkas“ dalis, kurios metu organizuojami konkursai ir kasmet siekiama išrinkti ir apdovanoti jaunus, kūrybingus ir perspektyvius įvairių kūrybinės ekonomikos sričių profesionalus. Lietuva jau turėjo galimybę dalyvauti leidybos verslo, muzikos verslo, kino verslo ir dizaino verslo konkursuose.

Ūkio ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: