(c) LKF archyvo nuotr.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lyderis rungtynėse su Ispanija ir vėl buvo Linas Kleiza.

Ispanija yra vienintelė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės varžovė su kuria per draugiškų rungtynių ciklą Lietuva susitiko du kartus. Deja abu kartai baigėsi pralaimėjimais, tačiau tiek žaidėjai, tiek treneriai įžvelgė ir teigiamų dalykų. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis pakalbino Lietuvos rinktinės narius po rungtynių.

K.Kemzūra:

“Po šios dienos rungtynių nuotaikos šiek tiek kitokios , negu po turnyro Vokietijoje, tačiau nereikia pamiršti, kad ir žaidėme su kitokio kalibro varžovais. Jeigu lygintume mūsų žaidimą su pirma dvikova prieš ispanus, sakyčiau, kad šiandien mes buvome labiau susikoncentravę, du pirmi kėlinukai buvo visai neblogi.

Įstrigome trečiajame. Reikės analizuoti, kodėl taip nutiko. Kai kas aišku jau dabar – jeigu per pirmus du kėlinukus padarėme šešias klaidas, baigėme rungtynes turėdami 19 klaidų. Vadinasi po pertraukos praradome 13 kamuolių. Ir nemažai jų per pirmas trečio kėlinio minutes.

Aišku, varžovai trečią kėlinį pradėjo energingiau, bet ir mes atrodėm vangūs, pametę savo drausmę. Vienam epizode perlaikėm kamuolį, kitam – suklydom, o tokio lygio komanda, kaip Ispanija, labia greitai mus nubaudė. O žaidžiant su Ispanija, smulkmenų nebūna.

Pirmus du kėlinius sugebėjome netgi pristabdyti ispanų greitą puolimą, o tai tikrai nėra paprasta. Tik po pertraukos atrodėm kažkokie išsigandę”.

M.Kalnietis:

“Iki pertraukos atrodėm visai neblogai, bet trečiajame kažkaip sugriuvome. Gal per daug ėmėm žaisti po vieną, o tokiai komandai, kaip Ispanija, to ir užteko. Viena bloga atkarpa, jie pabėgo, ir viskas – rungtynės baigtos. Aišku, tokios varžybos yra labai gerai, nes stipresnių varžovų negu šiandien ar rytoj (su JAV – Red.) per pasaulio čempionatą nelabai bus. Todėl buvo labai naudinga išsibandyti savo žaidimą prieš tokio lygio priešininkus.

Dabar reikia viską išanalizuoti ir taisyti klaidas.

Kaip ten bebūtų, manau, kad šios dienos rungtynėse, palyginus su pirma tarpusavio dvikova, teigiamų dalykų buvo daugiau. Ypač pirmoje pusėje. Mažai klydome, mažai kreipėme dėmesio į teisėjus, nors kaip įprasta, žaidžiant Ispanijoje su šeimininkais, teisėjavimas būna kartais įdomus. Manau, kad po truputį žengiame į priekį, geriname žaidimą ir viskas turėtų būti gerai“.

R.Seibutis:

“Sunku kalbėti po tokių varžybų. Pralaimėjome stipriai, bet pralaimėjome vienai iš būsimo čempionato favoričių. Taškų skirtumas tikrai didelis, tuo labiau, kad pirmus du kėlinius tikrai ir gynėmės neblogai, ir puolimas buvo gražus.

Bet trečiajame ar atsipalaidavome, ar praradome koncentraciją, bet viskas sugriuvo. Nors žinojom, kad ispanams būtent toks žaidimas parankus, bet atidavėm iniciatyvą ir matome rezultatą“.

Antros ir paskutinės šio turnyro rungtynės laukia su kita labai galinga varžove – JAV rinktine. Tiesioginę rungtynių transliaciją stebėkite šiandien, šeštadienį, 22 val. per TV3. Visų draugiškų Lietuvos vyrų krepšinio rintinės rungtynių rezultatus bei pasaulio krepšinio čempionato tvarkaraštį galite rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: