(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kovo 24-27 dienomis vykstančioje Frankfurto muzikos mugėje, kaip ir kasmet nuo 2004 metų, dalyvauja Baltijos muzikos leidėjai. Lietuvai atstovausiantis Muzikos informacijos ir leidybos centras savo leidinius eksponuos bendrame stende kartu su Latvijos ir Estijos muzikos leidyklomis – latvių “Musica Baltica” ir estų “SP Muusikaprojekt” (Muzikos leidėjų paviljonas, salė 3.1, stendo Nr. F10).

Muzikos informacijos ir leidybos centras pristatys naujausią bei populiariausią savo produkciją: klasikų ir dabarties kompozitorių partitūras, lietuvių muzikos chorui, fortepijonui, vargonams, fleitai, smuikui, altui, violončelei antologijas, kitus leidinius.
Frankfurto muzikos mugė, kurioje dalyvauja daugiau nei 1600 kompanijų, o lankytojų skaičius siekia 80 tūkstančių, yra viena didžiausių muzikos mugių pasaulyje. Daugiau nei du trečdaliai dalyvių ir daugiau nei ketvirtadalis lankytojų į mugę atvyksta iš svetur. Tai didžiausias pasaulyje muzikos instrumentų gamintojų forumas, bet nemažiau svarbią vietą mugėje užima natų leidyba, kompiuterinės muzikos programos bei įvairūs aksesuarai – visa, kas susiję su gyvu muzikavimu.
Mugė truks 4 dienas, jos programoje numatyta daugybė renginių, įvairių žanrų koncertų, pokalbių, diskusijų, pristatymų. Šalia tarptautinės Frankfurto muzikos mugės vyks paroda “Prolight + Sound”, kuri taip pat sutrauks nemažai muzikos verslo profesionalų.

LR Kultūros ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: