(c) fibaeurope.com / Castoria

Lietuvos rinktinė antrąjį Europos vyrų krepšinio čempionato etapą pradėjo labai svarbia pergale. Lietuviai sausakimšoje arenoje Vilniuje 100:90 (26:24, 28:20, 24:24, 22:22) įveikė Serbijos rinktinę ir grupėje iškovojo antrąjį įskaitinį tašką. Dabar mūsiškiai su Ispanijos rinktine dalijasi antrąją E grupės vietą.

Rungtynės prasidėjo taikliu Manto Kalniečio tritaškiu, tačiau serbai į tai atsakė keturiais taškais iš eilės. Paulius Jankūnas vedė komandą į priekį, tačiau taiklūs Nenado Krstičiaus metimai leido varžovams pirmauti 7:12.

Po Jono Valančiūno dėjimo ir Simo Jasaičio tritaškio lietuviai atsitiesė ir išlygino rezultatą. Komandos toliau keitėsi taikliais metimais ir šeimininkai ketvirtį baigė turėdami dviejų taškų pranašumą.

Abi ekipos puolime nemažino apsukų ir antrajame kėlinyje. Vis dėlto po taiklių M.Kalniečio ir Martyno Pociaus tritaškių Lietuvos rinktinė įgavo apčiuopiamą persvarą – 43:34.

Po Dušano Ivkovičiaus minutės pertraukėlės varžovai atsigavo ir spurtavo 6:0, tačiau tuomet iššovė Šarūnas Jasikevičius bei Rimantas Kaukėnas ir ilsėtis komandos išėjo mūsiškiams pirmaujant dviženkliu skirtumu.

Po ilgosios pertraukos serbams vis sunkiau sekėsi pelnyti taškus, o atsarginių suolelis gavo techninę pražangą, tačiau lietuviams tuo pasinaudoti nepavyko. Tikslesnis varžovų žaidimas leido apkirpti deficitą, tačiau dar vienas M.Kalniečio tolimas metimas užbaigė ketvirtį rezultatu 78:68.

Paskutiniajame kėlinyje lietuviai nebuvo linkę juokauti – kamuolį į krepšį sugrūdo M.Pocius, J.Valančiūnas pataikė dvitaškį ir skirtumas padidėjo iki keturiolikos.

Viltį Serbijos rinktinei grąžino M.Teodosičius kelis kartu sėkmingai sužaidęs puolime – 86:79. Visgi ją pribaigė fantastiškas lietuvių puolimas ir Lietuva šventė pergalę 100:90.

Puikus mūsiškių puolimas tapo pagrindine pergalės priežastimi. Šeimininkai ne tik fantastiškai pataikė tritaškius (11/20) ir dvitaškius (27/43), bet ir puikiai dalijosi kamuoliu – atliko 25 rezultatyvius perdavimus.

Šiuos komponentus komentuodamas pergalę pastebėjo varžovų vyriausiasis treneris. D.Ivkovičiaus nuomone, jo komanda nebuvo pasiruošusi žaisti gynyboje bei nepakankamai gerai reagavo į lietuvių perdavimus.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra džiaugėsi, jog pavyko nugalėti tokią stiprią ekipą. „Pasimokėme iš rungtynių su ispanais.“ – kalbėjo treneris – „Mūsų metimai buvo iš gerų situacijų, išlaikėme koncentraciją antrojoje rungtynių pusėje.“

Vis dėlto K.Kemzūra pastebėjo, jog tai nebuvo puikus mačas gynyboje: „Praleidome 90 taškų – jų puolimą sustabdyti yra labai sudėtinga.“

„Dėl komandos sėkmės žaidėjai padarė viską, ką gali.“ – reziumavo K.Kemzūra.

Penktadienį Lietuva susitiks su grupės lydere, tris įskaitines pergales turinčia Prancūzijos rinktine.

Lietuva: Mantas Kalnietis 19 (7 rez. p.), Jonas Valančiūnas 18, Šarūnas Jasikevičius 14, Martynas Pocius ir Paulius Jankūnas (7 atk. kam.) po 13, Simas Jasaitis 9, Rimantas Kaukėnas 8, Robertas Javtokas 4, Darius Songaila 2.

Serbija: Nenadas Krstičius 21, Duško Savanovičius ir Milšoas Teodosičius po 16, Milenko Tepičius 12.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: