Populiariausios automobilių markės nesikeičia
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nors ieškantieji pirkti automobilį šiuo metu Lietuvoje gali susirasti ir vienetinį, ypač retą variantą, bet iš statistikos duomenų matyti, kad pasiūlos dauguma nesikeičia – šiuo metu, kaip ir pernai, daugiausia siūlymų įsigyti vokišką automobilį.

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt pasiūlos statistika rodo, kad antrąjį šių metų ketvirtį dažniausiai siūlomų pirkti automobilių penketuke pirmavo Audi, Volkswagen, BMW ir Opel, penktoje vietoje – prancūziškieji Renault markės automobiliai.

Toliau į dešimtuką patenka Ford bei Mercedes-Benz, prancūziškasis Peugeot ir japoniškieji Mazda bei Mitsubishi markės automobiliai.

Vokiškieji automobiliai sudaro vidutiniškai 80 proc. visų populiariausių ir į dešimtuką patenkančių automobilių pasiūlos.

Nors pirkti Audi markės automobilį antrąjį metų ketvirtį buvo daugiausia, tačiau antroje ketvirčio pusėje pasiūla ėmė kisti – užfiksuota, kad atsiranda vis daugiau naujų pasiūlymų įsigyti Mercedes-Benz, Volkswagen ir BMW markės automobilius.

Autogidas.lt skelbimų apie naujus (2010-2011 m.) automobilius statistika rodo, kad antrąjį šių metų ketvirtį buvo daugiausia pasiūlymų įsigyti Toyota Land Cruiser, Hyundai Sonata, Volkswagen Golf, Dodge Durango bei Renault Thalia modelių automobilius.

Tačiau automobilių ieškančiųjų poreikiai bei susidomėjimas truputį skyrėsi nuo pasiūlos – labiau buvo domimasi ne tais automobiliais, kurių daugiausia siūloma, o kitais, pavyzdžiui, Audi A5, Mitsubishi Lancer Evolution X, BMW 320 arba BMW 520 ir kt.

Paklausti, kokį automobilį šiuo metu rinktųsi kasdieniam naudojimui, dalis portalo Autogidas.lt respondentų taip pat teikia pirmenybę vokiškoms transporto priemonėms, nors yra vairuotojų, kurie vertina tik japoniškus, švediškus ar kt. automobilius.

Kiti apklausoje dalyvavę asmenys pirmenybę teikia ne tik konkrečiai markei, bet ir konkrečiam modeliui, pavyzdžiui, Skoda Octavia, Audi A3, Volkswagen Golf, Honda Civic, Opel Zafira ir kt. Likusieji respondentai, nors iš smalsumo peržiūri ir labai brangių automobilių pasiūlymus, automobilį kasdienėms reikmėms vertina pagal ekonomiškumą ir dažniausiai renkasi senesnį variantą, kuriam dalių galima surasti greitai ir pigiai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: