(c) smm.lt archyvo nuotr.

Šiemet į Lietuvos aukštąsias mokyklas atvyko mokytis 32 studentai iš Azerbaidžano. Dvidešimt du studentai studijuoja pagal bendradarbiavimo memorandumą, o kiti savarankiškai kreipėsi į Lietuvos universitetus. Vakar švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius susitiko su jaunimu iš Azerbaidžano.

„Džiugu, kad stiprinant dvišalį bendradarbiavimą aukštojo mokslo srityje aktyviai dalyvauja ir jaunimas, matantis geras studijų Lietuvoje perspektyvas, – sakė ministras. – Investuojame dideles lėšas studijų kokybei gerinti, tad būkite reiklūs ir maksimaliai pasinaudokite jų teikiamomis galimybėmis“.

Ministro nuomone, tokie protų mainai praturtina vieni kitus ir sutvirtina žmonių ryšius, kurie išlieka labai svarbūs net modernių komunikacijos technologijų laikais.

Dvylika merginų ir vaikinų iš Azerbaidžano pasirinko bakalauro studijas Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijos, Mykolo Romerio, Lietuvos sveikatos mokslų universitetuose, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje. Čia jie įgys pastatų energetikos, verslo vadybos, eksporto inžinerijos, vadybos, socialinio darbo, odontologijos, medicinos ir kt. specialistų kvalifikacijas. Dar šeši azerbaidžaniečiai studentai-magistrai Vytauto Didžiojo universitete gilinasi į Rytų Azijos regiono studijų, Baltijos regiono studijų, socialinio darbo, tarptautinės komercijos, o ISM Vadybos ir ekonomikos universitete – į tarptautinės rinkodaros ir vadybos, finansų ekonomikos studijas.
Studijos vyksta anglų arba rusų kalbomis.

Ministras G. Steponavičius, pavasarį viešėdamas Azerbaidžane, pakvietė studentus atvykti į Lietuvą. Švietimo ir mokslo ministerija, skatindama studijų tarptautiškumą, kreipėsi į aukštąsias mokyklas, kad jos pasiūlytų azerbaidžaniečiams studijų programas. Tris stipendijas skyrė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija, įgyvendindama vystomojo bendradarbiavimo 2006–2010 metų politikos nuostatas.

Norinčiuosius studijuoti Lietuvoje atrinko Heidaro Alijevo fondas, pasirašęs bendradarbiavimo memorandumą su Lietuvos ambasada Azerbaidžane.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir Lietuvos aukštųjų mokyklų stendas spalio pradžioje Baku surengtoje Tarptautinėje švietimo ir karjeros parodoje, kurioje dalyvavo dešimt universitetų bei kolegijų. Pavyzdžiui, vien studijų galimybėmis Kauno technologijos universitete susidomėjo kelios dešimtys azerbaidžaniečių. Lietuvos stendas buvo vienas populiariausių ekspozicijoje.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: