Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė atsirevanšavo Maltos bendraamžiams
(c) LFF.lt archyvo nuotr.
Martynas Dapkus

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė atsirevanšavo Maltos bendraamžiams. Antradienį, spalio 11 d., Europos U-21 čempionato atrankos rungtynėse Goco saloje lietuviai įveikė varžovus 2:0 po įvarčių kėlinių viduryje. Pasižymėjo Martynas Dapkus ir Artūras Žulpa.

„Visi vaikinai idėjo savo indėlį ir iškovojome pelnytą pergalę“, – sakė rinktinei laikinai vadovavęs treneris Mindaugas Neoras.

Įvarčius įpusėjus kėliniams mušė saugai

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Šiauliuose po dramatiško antrojo kėlinio rezultatu 2:1 netikėtai laimėjo Maltos komanda, kuri pasinaudojo lietuvių gauta raudona kortele. Tai buvo ne vieninteliai Maltos taškai šiame cikle – turnyrą ši ekipa pradėjo lygiosiomis su Suomija, o penktadienį išplėšė lygiąsias 2:2 namuose su Ukraina.

Revanšo Lietuvos komandai teko siekti be vyriausiojo trenerio – dėl artimo asmens ligos Lietuvoje teko likti Vitalijui Stankevičiui, tad komandai vadovavo jo asistentas Mindaugas Neoras.

Pirmajame kėlinyje vienas aktyviausių buvo startinėje sudėtyje debiutavęs Martynas Dapkus. 13 minutę po Vytauto Andriuškevičiaus pakelto kampinio saugas iš arti smūgiavo virš vartų. Kėlinio viduryje po panašaus epizodo lietuviai pelnė įvartį. Po kampinio Audrius Brokas numetė kamuolį galva ir M. Dapkus šį kartą mušė tiksliai.

Maltos bandymai išlyginti rezultatą buvo netikslūs. Aktyviausi šeimininkai buvo antrojo kėlinio pradžioje, tačiau apsigynusi Lietuvos komanda įtvirtino savo pranašumą. Po S. Pauliaus perdavimo iš krašto atšokusį kamuolį iš baudos aikštelės prieigų vienu lietimu į vartus pasiuntė Artūras Žulpa. Dvikovos pabaiga buvo nervinga, arbitras parodė nemažai įspėjimų, tačiau rezultatas nepasikeitė.

Pasikeitusi gynybos grandis sužaidė sėkmingai

Po rungtynių lietuvių treneris M. Neoras džiaugėsi futbolininkų atsidavimu ir teigė tikėjęsis sunkių rungtynių.

“Neseniai Maltoje laimėti nepavyko ir ukrainiečiams. Stadione išvydome ne geriausios kokybės veją – panaši, kaip Lietuvoje pavasarį. Pradžia buvo nervinga, bet vėliau įsižaidėme ir rungtyniavome pagal planą. Po įvarčio jo diktavome savo sąlygas. Antrajame kėlinyje buvo atsiradusi įtampa, bet įvartis leido lengviau atsikvėpti. Visi vaikinai stengėsi ir manau, kad nugalėjome pelnytai“, – kalbėjo M. Neoras.

Treneris pažymėjo, kad iki tol problemų keldavusi gynybos grandis šį kartą sužaidė sėkmingai, nors net du futbolininkai šioje grandyje žaidė pirmą kartą.

„Traumą gavus Karoliui Jarmalavičiui. į kairį gynybos kraštą pastūmėme S.Paulių. Jis šiek tiek nuogąstavo dėl šios pozicijos, bet sužaidė patikimai. Sėkmingai sužaidė ir kitas krašto gynėjas, rinktinės naujokas Ernestas Pilypas. Viduryje mums labai pravertė iš nacionalinės rinktinės grįžęs Vytautas Andriuškevičius“, – sakė M. Neoras.

Jis pagyrė ir du trim metais jaunesnius futbolininkus – Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinius Aurimą Vilkaitį ir Martyną Dapkų. „Aurimas rungtyniavo gerai, o M. Dapkus buvo itin aktyvus pirmajame kėlinyje, atliko daug naudingo darbo, įmušė įvartį. Savo indėlį į pergalę šiandien idėjo visi žaidėjai“, – teigė M. Neoras.

Kitas rungtynes Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė žais po mėnesio. Lapkričio 10-ąją mūsiškių laukia kelionė į Slovėniją, o po penkių dienų – į Ukrainą.

Rungtynių statistika

Malta U-21 – Lietuva U-21 0:2 (0:1)
Goco stadionas
Teisėjas – Vlado Glodjović (Serbija)

Įvarčiai: 26 min. Martynas Dapkus, 59 min. Artūras Žulpa (Lietuva)

Įspėti: 70 min. Leighton Greich, 78 min. Terence Vella (Malta); 58 min. Emilijus Zubas, 79 min. Vytautas Andriuškevičius, 81 min. Karolis Chvedukas, 81 min. Martynas Dapkus (Lietuva)

Lietuva: Emilijus Zubas, Simonas Paulius (87 min. Marius Miškinis), Vytautas Andriuškevičius, Aurimas Vilkaitis, Ernestas Pilypas, Fedor Černych, Karolis Chvedukas, Artūras Žulpa, Martynas Dapkus, Audrius Brokas (62 min. Jaunius Juozaitis), Tadas Eliošius (90+3 min. Edvinas Petkus). Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Ernestas Veliulis, Arminas Vaskela, Donatas Nakrošius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: