Lietuvos neįgalieji tenisininkai - pasauliniame reitinge
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo atstovai, Aleksandras Olechnovič ir Aleksandras Pacevičius, šiais metais pirmą kartą pateko į neįgaliųjų pasaulio teniso reitingą.

300-ąją ir 320-ąją vietas iš 550 užimantys lietuviai yra pirmieji sportininkai iš Baltijos šalių, patekę į šį Tarptautinės teniso federacijos sudaromą reitingą.

Atnaujinus reikalingą transportą, klubo nariai turėjo galimybę sudalyvauti reitinginiuose turnyruose ir pasiekė gerų rezultatų.

„Lietuva dar neturi gilių neįgaliųjų teniso tradicijų, todėl kiekvienas laimėjimas ir įvertinimas – mums labai svarbus. Nors klubo nariai ir iki šiol džiugino įspūdingomis pergalėmis, patekimas į pasaulinį reitingą leidžia Lietuvai ryškiau sužibėti neįgaliųjų teniso žemėlapyje“, – sako Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas Aleksandras Pacevičius.

Pasak A. Pacevičiaus, viena iš Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo problemų, iki šiol neleidusių dalyvauti reitinginiuose turnyruose, – tinkamo transporto neturėjimas. Šiais metais klubas, padedant rėmėjams, įsigijo neįgaliesiems pritaikytą autobusiuką.

Pasak A. Pacevičiaus, tenisas tarp Lietuvos neįgaliųjų sparčiai populiarėja – daugėja ir žaidžiančių, ir besidominčių. „Transporto atnaujinimas ir pritaikymas mūsų reikmėms labai svarbus ir pritraukiant naujų narių- jie turės didesnes galimybės sportuoti ir siekti rezultatų.

Be to, taip galėsime prisidėti ne tik prie teniso, bet ir kitų sporto šakų populiarinimo – atnaujintu transportu galėsime dalintis ir su kitų sporto šakų atstovais“, – sako Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas.

Šiais metais Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo atstovai dalyvaus „Charkov Open“ turnyre Ukrainoje, „Ikar Open“ Rusijoje ir „Vilnius Open“ Lietuvoje.

Apie Lietuvos neįgaliųjų teniso klubą:

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas buvo įkurtas 2008 m., 2009 m. klubas įstojo į Lietuvos teniso sąjungą. Tais pačiais metais Lietuvos neįgaliųjų teniso veiklą pradėjo administruoti ir kuruoti VšĮ „Ypatingi žmonės“.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: