(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos šaulių sąjunga yra paramilitarinė organizacija, turinti beveik 9000 narių visoje šalyje. Organizacija turi gilias istorines šaknis – Lietuvos šaulių sąjungą įsikūrė 1919 metų birželio 27 dieną.

Iš kitų jaunimo organizacijų, Lietuvos šaulių sąjunga išsiskiria savo ilga, jau aštuonis dešimtmečius besitęsiančia, istorija, tradicijomis ir ideologija. Šaulių veikla apima įvairias gyvenimo sritis: karinę, fizinio lavinimo, tautos kultūrinio ugdymo, ugniagesybos ir kitas. Šauliai globoja istorines vietas, rengia sukaktuvių minėjimus, vykdo karinę valstybės gynimo propagandą visuomenėje.

Lietuvos šaulių organizacija vykdo daug įvairių projektų visuose instituciniuose lygiuose. Vienas žinomiausias vasarą vykdomas projektas – „Vaikų vasaros stovyklos“.

Kiekvienas vaikas, sulaukęs dvylikos metų gali prisijungti prie organizacijos veiklos ir tapti Jaunuoju šauliu. O sulaukę pilnametystės ir atitinkantys visus reikalavimus, jaunuoliai prisiekia ir tampa tikrais šauliais.

Lietuvos šaulių organizacija yra viena iš geriausių organizacijų, gebančių vienyti kultūrinius, sportinius ir militaristinius gyvenimo aspektus. Dėl šios priežasties kiekvienas prie organizacijos prisijungęs jaunuolis gali rasti sau tinkamą veiklos sritį.

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.sauliusajunga.lt
  • Vadovo vardas, pavardė: plk. Antanas Plieskis
  • Kontaktai: el.paštas, telefono numeris: tel. (8 37) 22 65 84, sauliai@sauliusajunga.lt
  • Būstinės adresas: Laisvės al. 34, Kaunas.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: