Lietuvos U-18 futbolo rinktinė iškovojo lygiąsias
(c) Granatkin.com archyvo nuotr.

Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių pagrindu sudaryta Lietuvos U-18 futbolo rinktinė (1994 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) Sankt Peterburge sėkmingai pradėjo tradicinį turnyrą V. Granatkinui atminti.

Pirmose A grupės rungtynėse Lietuvos futbolininkai, kurie ruošiasi kitąmet mūsų šalyje vyksiančiam Europos čempionato finaliniam etapui, iškovojo lygiąsias 1:1 su varžybų šeimininke Rusija.

„Rezultatas – pagal žaidimą, bet jei būtų laimėjęs varžovas, taip pat būtų teisinga“, – po dvikovos sakė rusų treneris Vladimiras Ščerbakas.

Užtruko priprasti prie sąlygų

Lietuvos futbolininkai į prestižinį jaunimo turnyrą, skirtą atminti buvusiam FIFA prezidento V.Granatkinui, grįžo po šešerių metų pertraukos. Jau pirmose rungtynėse lietuviai pademonstravo, kad yra verti pakvietimo ir kiek apkartino atidarymo šventę šeimininkams.

Tiesa, dvikovą Rusijos komandą pradėjo galingiau – 8 minutę baudos smūgiu pasižymėjo Artiomas Samsonovas.

„Pirmasis kėlinys buvo sunkus. Turbūt mūsiškiams buvo nelengva pajusti tą didelę erdvę sporto komplekse, nes treniruojamės mažesniame manieže. Rusai mus spaudė, siekė įmušti greitą įvartį ir tai padarė, kai pasinaudojo vartininko bei gynėjų klaida neteisingai statant gyvatvorę“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Pagyrė varžovų treneris

Vis dėlto lietuviai nepasidavė ir likus žaisti apie devynias minutes gražiu smūgiu iš krašto rezultatą išlygino po keitimo aikštėje pasirodęs saugas Gratas Sirgėdas.

„Malonu, kad vaikinai nepalūžo. Antrąjį kėlinį komanda tikrai sužaidė šimtu procentų. Atlikome kelis keitimus, visi jie sustiprino žaidimą. Rungtynėmis esu patenkintas, pasiteisino mūsų pasirengimas ir darbas akademijoje“,- sakė A.Vingilys.

Rusijos rinktinės treneris V. Ščerbakas pripažino, kad lygiosios – dėsningas rezultatas: „Sužaidėme nepakankamai gerai, kad galėtume iškovoti pergalę. Rezultatas – pagal žaidimą, bet jei būtų laimėjęs varžovas, taip pat būtų teisinga. Reiktų pagirti lietuvius, kurie pademonstravo gerą ir organizuotą žaidimą.“

Atsikvėpti po trečiadienio vakare vykusios rungtynių su rusais Lietuvos komanda turės mažiau nei 24 valandas. Jau ketvirtadienį lietuviai susitiks su Baltarusijos rinktine, kuri pirmąją dieną nerungtyniavo. Lietuviai ir baltarusiai žais nuo 14 valandos 30 minučių mūsų laiku.

Kitose turnyro rungtynėse D grupėje Čekija 2:0 įveikė Latviją, C grupėje Italija 5:0 sutriuškino Ukrainą, o B grupėje Suomija net 7:0 sutrypė nuo pirmojo kėlinio dešimtiese žaidusius Azerbaidžano futbolininkus.

Rungtynių statistika

Sankt Peterburgo sporto kompleksas, 3000 žiūrovų

Rusija U-18 – Lietuva U-18 1:1 (1:0)

Įvarčiai: 8 min. Artiom Samsonov (Rusija), 81 min. Gratas Sirgėdas (Lietuva)

Įspėti: 20 min. Ivan Chomucha (Rusija), 29 min. Lukas Spalvis, 75 min. Karolis Mikutavičius (Lietuva)

Lietuva: Marius Suvaizdis, Džiugas Petrauskas, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Lukas Čerkauskas, Karolis Strolys (35 min. Gabrielius Judickas), Povilas Krasnovskis (74 min. Gratas Sirgėdas), Lukas Narbutas (55 min. Karolis Mikutavičius), Lukas Spalvis, Armandas Breivė, Donatas Kazlauskas (90 min. Justas Raziūnas). Atsarginiai: Edgaras Jonaitis, Aurimas Skurdelis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: