(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos vaikinų iki 18 metų krepšinio rinktinė „Omnitel“ Europos čempionate pasirengusi siekti aukščiausių apdovanojimų. Tai trečiadienį prekybos ir pramogų centre „Ozas“ vykusioje spaudos konferencijoje patvirtino rinktinės treneris Kazys Maskvytis ir pagrindiniai komandos žaidėjai.

„Čempionatui esame pasirengę 80—90 procentų, o visą 100 procentų savo formos pasieksime čempionato metu. Džiaugiuosi, kad pavyko išsaugoti pagrindinius krepšininkus, tad sieksime aukščiausių apdovanojimų“, – sakė K.Maksvytis.

Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas žadėjo stengtis iš visų jėgų siekiant medalių. „Gali būti, kad čempionato metu mūsų pasirengimas laimėti viršys ir 110 procentų“, – sakė Lietuvos rinktinės ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas.

Spaudos konferencijos metu taip pat buvo pristatyta prekybos centre „Ozas“ įrengta aistruolių (fanų) zona ir kasdien čempionato metu veiksianti krepšinio aikštelė aistruoliams. Joje vyks įvairūs krepšinio konkursai ir varžybos.

Europos vaikinų (18 metų ir jaunesnių) vyrų krepšinio pirmenybės vyks liepos 22—rugpjūčio 1 dienomis Vilniuje, „Siemens“ ir „Lietuvos ryto“ arenose.

Europos vaikinų čempionatas – antras pagal prestižą, susidomėjimą ir reitingus „FIBA Europe“ renginys (po vyrų čempionatų). Į šias pirmenybes suvažiuoja patys perspektyviausi Europos krepšininkai.

2008 metais Lietuvos vaikinų komanda tapo Europos jaunučių čempionato nugalėtoja. Tos rinktinės pagrindu sudaryta šių metų Lietuvos jaunių rinktinė, kuriai prognozuojamos aukščiausios vietos. Be J.Valančiūno rinktinėje rungtyniaus Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas, taip pat – buvęs Kauno „Žalgirio” krepšininkas Vytenis Čižauskas ir kiti perspektyviausi Lietuvos jaunieji krepšininkai.

Su Lietuvos rinktine Vilniuje taip pat rungtyniaus dar 15 stipriausių Europos vaikinų komandų: Slovėnija, Lenkija, Ukraina, Prancūzija, Švedija, Latvija, Ispanija, Turkija, Bulgarija, Italija, Rusija, Serbija, Vokietija, Kroatija ir Graikija.

Europos vaikinų (18 metų ir jaunesnių) vyrų krepšinio pirmenybes tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

Rytis Sabas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: