(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Sausio 22-ąją jau ketvirtą kartą įvyksiantis ir su kiekvienais metais vis daugiau dėmesio sulaukiantis hip hopo ir urban kultūros festivalis LIVE FROM KAUNAS STREETS 2011 (www.lfks.lt) šį kartą plečią savo veiklą ir atidaro seminarų ir kūrybinių dirbtuvių salę. Anot organizatorių bene pagrindinis ir didžiausias pasisekimas organizuojant šią renginio dalį buvo įkalbinti visiems gerai žinomus muzikos ir visuomenės veikėjus Artūrą Matkevičių, kitaip žinomą kaip “DJ Mamania”, Gabrielių Liaudanską “Svarą” ir Igną Vaicekauską “Swix” surengti seminarą – kūrybines dirbtuves “Hip Hopo subkultūra: raida ir raiška šiandieninėje visuomenėje”, kurioje svečiai plačiai papasakos ir praves diskusiją temomis: subkultūros esmė ir samprata, subkultūros nario įvaizdžio įpatumai ir individo saviraiškos formos subkultūroje. Taigi, festivalis įgauna ne tik pramoginę, bet ir edukacinę formą. Seminaras prasidės 17 valandą „Live“ salėje (Live Stage).

Ne ką mažiau reikšmingas tampa ir festivalio turgelis, organizuojamas jau ne pirmi metai. Renginio metu dieninėje dalyje, bet kas panorėjęs parduoti ar padovanoti savo produkciją ar senus kompaktinius diskus, marškinėlius ar batus, vienu žodžiu – bet ką, gali atnešti tiesiai turgelio savanoriams, kurie pasirūpins daiktų pardavimu.

Tarp „workshopų“ įsikurs ir visiems gerai pažįstamos „X-Club Shop“ komanda kuri surengs „fingerskat‘ų“ pasirodymą, bei leis pasipraktikuoti visiems norintiems. „Tai tas pats kas važiuotum su riedlentę po parką, tik čia viskas sumažinta kelis šimtus kartų ir riedlentę valdai pirštais o ne kojomis“ – komentuoja organizatoriai.

„Linos Ūkis“ – dar vienos meniškos dirbtuvės. „Linos Ūkio“ aksesuarai į pasaulį pasklido maždaug prieš keturis metus, o dabar puošia Vilniaus, Kauno ir keletą užjūrio gyventojų. „Linos Ūkio“ simbolis – katinas, subtilus, vaikštantis vienas ir kitoks. Fantazija neribojama, gaminama pagal galimybes. „Visa tai, kas gražu yra gražu, o “Linos Ūkis” puošia visa tai, kas gali būti dar gražiau“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: